"Ganska imponerande, eller hur!?"

Kickstartern för Shenmue III må ha slutat för tre år sedan med en summa av 6,3 miljoner dollar men sedan dess har teamet med Yu Suzuki i spetsen fortsatt sin crowdfunding och kan nu i ett mail till sina backers konstatera slutsumman: 7,1 miljoner dollar totalt från 81 000 själar.

Quite an impressive score, isn't it!? Seeing the final numbers, all of us here can't help but feel all over again the immensity of the support everyone has given to make this project come true! Thank you!

7,1 miljoner är visserligen lite jämfört med de uppemot 70 miljoner som Shenmue-originalet kostade under förra årtusendet – ett hårt slag för Sega – men företag som Sony och Deep Silver stöttar också upp. Går allt som det ska släpps Shenmue III äntligen den 27 augusti nästa år.

Vad är det som säger att spelen inte skulle ha blivit billigare att utveckla sen början på 00-talet? Visst, kanske inte en en tiondel billigare men nog är det svårt att jämföra kostnaden då och nu? 25/11 Jag tycker de har visat upp oroväckande lite av gameplay. Det borde vara oerhört mycket enklare och billigare att skapa en relativt liten värld liknande Shenmue 2 nu än det var för 17 år sedan. 25/11 Någon som hängt med under utvecklingens gång och vet om de tänker göra open world eller ett mer linjärt äventyr? Det sistnämnda alternativet behöver förmodligen inte lika mycket pengar, men känns å andra sidan inte lika mycket Shenmue.. 25/11 Som den gamle Shenmue-fan man är backade jag denna kickstarter några sekunder efter utannonseringen. Det har blivit en lång väntan och de tidiga förhoppningarna på en episk fortsättning av serien har väl bleknats med tiden. Det tråkiga är ju hur illa... 25/11 Backade det på KS när man gick på hypen. Det man fått se ser verkligen ut som skräp så chansen att man lägger ut spelet direkt på Tradera oöppnat när man får det är överhängande. 24/11 De får det att låta som en heist. 23/11 Sjukt lite pengar man fick in via Kickstarter. Men plattformen är ju inte heller till för att skapa AAA-spel utan mestadels för indiespel som inte behöver 5+ miljoner budget. 23/11 Detta är inte hela budgeten. 23/11 Ingenting jämfört med budgeten på shenmue 1-2 på 70 miljoner dollar, detta spelet kommer inte sluta väl.. Jag var en av dom som backade på kickstarter trodde verkligen att pengarna skulle räcka 23/11
Skicka en rättelse