Min Nalle Puh-björn!?

Kingdom Hearts III är färdigt, släpps tidigt nästa år och nyss avslöjades Nalle Puh i spelet.

Till Folkrepubliken Kinas stora vrede...? Det är åtminstone en slutsats man kan dra när man ser de censurerade bilder som spelsajten A9VG publicerade på Weibo, Kinas svar på Twitter. I samtliga bilder är Puh-björnen utsuddad. Andra kinesiska sajter har visat bilderna i sin fulla prakt, så kanske tog A9VG det säkra före det osäkra på sociala medier för att slippa få arga blickar på sig.

Detta är skälet Kotaku med flera hävdar. SvD har också tidigare rapporterat om Puh-ilskan.

Det låter kanske absurt att Nalle Puh skulle kunna vara stötande för någon, men det finns en rimlig (nåja) förklaring. Kinas högsta ledare Xi Jinping har liknats vid Nalle Puh – faktum är att "Xi Jinping Nalle Puh" var det första som dök upp vid min googlesökning – och det är tydligen inte något som Kinas styre ser med blida ögon på (jag tycker bilderna är söta).

Filmen Christoffer Robin & Nalle Puh bannades i Kina utan förklaring – men nog finns det en förklaring här:

Och här gick jag och trodde att det var för att Puh inte har några byxor... 25/11 Ja hur säger jag då? :) Med att du var antikapitalist förutsatte jag bara när du skrev att de var nykapitalistiskt skitställe och håller med dig att det är ett skitställe med många brister i mänskliga rättigheter osv. Men kapitalism kan man inte klaga... 25/11 Handlar om hur du säger saker, inte vad du säger. 24/11 Haha haha va? Jag har inte fel i att Kina är kommunistisk diktatur och de gav upp försök på planekonomi när de blev en stor del av globala handeln 24/11 Menar snarare att du snackar skit. Jag har också varit i Kina, och jag håller med,det är skit. Men "antikapialistisk" vet jag inte om jag är. Men jag håller med, vi borde inte diskutera någonting. Du har fel helt enkelt, fint att du erkände det 24/11 Haha du är ju rätt anti-kapitalism så värdelöst att diskutera med dig. Menar att Kina är kommunistiskt. Men de gav upp planekonomin när befolkningen svalt ihjäl mer än nu. 24/11 Alltså vad menar du? Kina har varit ett nykapitalistiskt skitställe jättelänge. Spelar väl ingen roll om dom pökar runt med vidriga stater, det gör väl alla större "aktörer" 24/11 Långt ifrån kapitalism där ägande rätten är störst. Ja till viss del för att bevara ekonomin men är en typ av blandekonomi. Planekonomi som i en kommunism är ju inte direkt bra. Men KKP är fortfarande allierade med andra kommunistiska stater och grundsy... 24/11 @D01tY: Kina har gått över till kapitalism med rätt till privat ägande av egendom vilken man inte har i en kommunistisk stat. 24/11 Jo Kina är kommunistiskt. Förstatligande osv. Det tillåtna partiet heter tom. Kinas kommunistiska parti, KKP. De vann inbördeskriget på 20-40talet 24/11
Skicka en rättelse