Anno 1800 avtäcktes under förra årets Gamescom och som namnet antyder utspelar det sig under den tidiga industrialismen. Enligt information från Ubisoft är en teknisk beta planerad att gå av stapeln i slutet av november och är du intresserad av att bygga städer är det fortfarande möjligt att registrera sig med sitt Uplay-konto.

Värt att notera är att den tekniska betan inte kommer att innehålla hela spelet och kampanjen inte kommer att vara spelbar. Ubisoft varnar även för oförutsedda buggar samt att delar av spelet kan upplevas som trasigt. Deltagare förväntas även att skriva under ett sekretessavtal som förbjuder spelaren från att dela med sig av bilder och filmer från sin tid med spelet. Det ska inte heller vara tillåtet att berätta om sina upplevelser av spelet utanför det stängda diskussionsforumet. Hårda bud.

Ett startdatum för den tekniska betan är ännu inte spikad, men eftersom det inte är många dagar kvar av månaden räknar vi nästan kallt med att höra något redan under helgen. Den som inte känner sig lika pepp på att skriva under sekretessavtal kan glädja sig åt att releasen inte är alltför långt borta. Anno 1800 är planerat att sjösättas den 26 februari 2019 till pc.