Betan öppnar för alla som äger spelet innan månaden är slut.

Rockstar håller sitt löfte om att betatestning av Red Dead Online, multiplayerdelen av Red Dead Redemption 2, börjar i november. Betan blir tillgänglig i olika steg under denna vecka, med premiär i morgon för de som köpt Ultimate-utgåvan av spelet. Senast på fredag är den tillgänglig för alla som köpt Red Dead 2, oavsett version.

Dessa tider och förutsättningar gäller:

  • Tisdag den 27 november, kl 12:00 14:30 – Alla som köpt Ultimate Edition får tillgång till betan

  • Onsdag den 28 november – Alla som spelade Red Dead Redemption 2 den 26 oktober (releasedagen) får access.

  • Torsdag den 29 november – Alla som spelade Red Dead 2 den 26-29 november får access

  • Fredag den 30 november – Alla som äger Red Dead 2 kan spela betan

Rockstar ger ingen konkret information om spelformer och annat (man ska berätta mer i morgon), men man beskriver onlineläget övergripande. Red Dead Online utspelas i samma värld som Red Dead 2. Du kan skapa och skräddarsy din karaktär, både vad gäller utseende och förmågor. Världen kan utforskas ensam eller med vänner, du kan skapa eller joina en "posse" (väpnad grupp) med upp till åtta spelare totalt. Utöver förströelse som jakt och fiske lockas med fighter mellan olika gäng, för den som är på det humöret. Det finns även uppdrag, skatter och spontana och planerade sammandrabbningar mellan olika outlaws.

Utvecklarna betonar att det är en betaversion och att målet är att få spelarna att bidra med feedback. Den kommer uppdateras och fyllas med innehåll löpande. Det finns inga uppgifter om hur länge betan förväntas pågå innan den övergår i skarp form.

FZ streamade de två första timmarna när betan drog igång.

Alla tecknen pekar på att Red Dead Redemption 2 sålt galet bra, så bli inte överraskad om det är hårt tryck på servrarna den första tiden.

Skicka en rättelse
Inga problem! Jag är glad att jag hade informationen du sökte. 30/11 Det är tackvare den här osäkerheten som jag inte vill lägga för mycket tid och engagemang på min beta karaktär. Men som sagt tack för all info som jag inte lyckats hitta på egen hand :) 29/11 Målet för rockstar är att betakarriären ska sparas. Men dom varnar också att ens karaktär kan försvinna sen. Man ska inte fästa för så stor vikt på ens karaktär. Ok. Om det tar flera månader då lär man ju ha byggt upp en grym karaktär med pengar och Nic... 29/11 Är de nån som vet om det finns någon svensk mötesplats på ps4 för "Red dead Online swe"? Jag hittade ingen, så jag gjorde en iallafall där man kanske kan hitta andra spelare som vill skapa tillfälliga eller permanenta posse grupper och dela erfarenheter... 29/11 Ja precis, ja tror permanent är för 7 personer och kostar $200, minns inte riktigt just nu 🙂 29/11 Bara att hojta till här eller i pm eller så om det är någon som vill "posera" ihop :) Men visst var permanent 7pers och kostade lite va? 29/11 Tack för svar! Har googlat runt och försökt fatta hur dom ska göra men inte hittat nåt. Men nu vet jag :) Kan ju nästan anta att ens beta karaktär följer med till det fullständiga spelet beroende på svaret. 29/11 Online är en annan del utav spelet och är inte kopplat till "main" story mode, man gör en egen online karaktär som inte har något samband med spelets story mode karaktär, så det går inte att använda pengar mellan dom 🙂 29/11 Varsågod 🙂 29/11 Åhhh tack för infon. Får se till att glitcha till mig några guldtackor innan jag uppdaterar spelet då. För det kommer rockstar aldrig ifrån, så länge man i te måste starta en "ny" gubbe och inventory online. 29/11