Rockstar håller sitt löfte om att betatestning av Red Dead Online, multiplayerdelen av Red Dead Redemption 2, börjar i november. Betan blir tillgänglig i olika steg under denna vecka, med premiär i morgon för de som köpt Ultimate-utgåvan av spelet. Senast på fredag är den tillgänglig för alla som köpt Red Dead 2, oavsett version.

Dessa tider och förutsättningar gäller:

  • Tisdag den 27 november, kl 12:00 14:30 – Alla som köpt Ultimate Edition får tillgång till betan

  • Onsdag den 28 november – Alla som spelade Red Dead Redemption 2 den 26 oktober (releasedagen) får access.

  • Torsdag den 29 november – Alla som spelade Red Dead 2 den 26-29 november får access

  • Fredag den 30 november – Alla som äger Red Dead 2 kan spela betan

Rockstar ger ingen konkret information om spelformer och annat (man ska berätta mer i morgon), men man beskriver onlineläget övergripande. Red Dead Online utspelas i samma värld som Red Dead 2. Du kan skapa och skräddarsy din karaktär, både vad gäller utseende och förmågor. Världen kan utforskas ensam eller med vänner, du kan skapa eller joina en "posse" (väpnad grupp) med upp till åtta spelare totalt. Utöver förströelse som jakt och fiske lockas med fighter mellan olika gäng, för den som är på det humöret. Det finns även uppdrag, skatter och spontana och planerade sammandrabbningar mellan olika outlaws.

Utvecklarna betonar att det är en betaversion och att målet är att få spelarna att bidra med feedback. Den kommer uppdateras och fyllas med innehåll löpande. Det finns inga uppgifter om hur länge betan förväntas pågå innan den övergår i skarp form.

FZ streamade de två första timmarna när betan drog igång.

Alla tecknen pekar på att Red Dead Redemption 2 sålt galet bra, så bli inte överraskad om det är hårt tryck på servrarna den första tiden.