Eiji Aonuma hintar om comeback för Wii-äventyret.

Det sägs att nästa The Legend of Zelda kan komma tidigare än vi anar. När det stod klart att Nintendo sökte nya förmågor (återigen) till nästa Zelda-äventyr trodde vi att det kunde dröja fem–sex år, vilket är tiden vi brukar tvingas vänta mellan de största Zelda-spelen.

Well, väntan (oavsett hur lång eller kort den blir) kanske kan mildras av The Legend of Zelda: Skyward Sword – till Switch!? Det sägs nämligen att Eiji Aonuma under en Zelda-konsert hintade om en sådan release. Källan är på japanska men Zelda-producenten ska ha sagt:

I know what you are thinking, Skyward Sword for Switch, right?

Nintendo har släppt flera Wii U-spel på nytt till Switch; Mario Kart 8, Captain Toad, Donkey Kong och snart New Super Mario Bros. U. Jag skulle inte ha något emot om de tog ytterligare ett steg bakåt i historien. För att vara Wii såg Skyward Sword vackert ut, men det skulle förstås kunna bli ännu vackrare på Switch. Vi lär förhoppningsvis få anledning att återkomma i ämnet.

Skicka en rättelse
Det är det jag säger Switchen borde fan få namnet Retro vision jag ser fan 3 gånger så mer återsläpp av gamla spel än något nytt sure vi får en nytt smash och nytt pokemon. Men mest är det återsläppt Skyrim,dark souls,Skyward Sword, snart wind waker för... 29/11 Windwaker kommer nog garanterat komma till Switchen och sen när det kommer till Four Swords så fungerar väll gamecube versionen fortfarande suveränt, spelade det nyligen på ett lan med ett par polare :) 27/11 Nice, har inte spelat detta. Men jag hade även trippeldippat för ett Windwaker. Skulle även önska Zelda 4-Swords Remake för 4 spelare. 27/11 Tekniskt sett är det inte riktigt bärbart iom att du tagit lös kontrollerna från switchen så behandlar spelet kontrollerna som om den är dockad. Ingenting är omöjligt men känns lite ologiskt för mig att Nintendo skulle ”ogöra” så mycket av sina mekanike... 27/11 Skulle vara drömmen för min del då detta är det ända Zelda jag inte har spelat ännu. 27/11 Herre.. det här är den märkligaste diskussion jag haft. Folk klarar Dark Souls med bananer och ni tror att det är omöjligt att ändra ett kontrollschema på ett Wii-spel. Metal Gear Rising bygger också på att du skär vertikalt, diagonalt och horisontelt... 27/11 Fast byggde inte mycket av skyward sword på att du måste välja rätt vinkel att slå med svärdet? 27/11 Jag tror ju inte att de blockerar det bärbara läget, man kan ju ställa upp skärmen på ett bord när man spelar bärbart. Men jag tror fortfarande inte att Nintendo skulle göra så som du tror att de skulle göra, även att det skulle vara väldigt bra om det... 27/11 Detta är nog den enda Zelda titeln som jag har missat, vore kul om det släpptes på Switchen. 26/11 Skulle Nintendo blockera ett spel från sin mest framgångsrika serie från att köras bärbart på deras egen hybridkonsol som primärt är en bärbar konsol? Låter inte särskilt troligt. Den enda kontrollpromt som behöver fixas är väl förövrigt att ersätta jus... 26/11