"Spelarna är utelämnade till ett ospelbart spel."

Fallout 76-buggarna och -problemen är många och väldokumenterade – trånga underkläder, ofrivilligt "god mode" och inte minst blytunga uppdateringar. Eurogamer rapporterar om spelare som begärt pengarna tillbaka, och också fått det. Detta trots Bethesdas återbetalningspolicy som gör det klart att man inte får pengarna tillbaka om produkten är använd.

Mycket riktigt: fler spelare ville ha pengarna tillbaka, men fick det inte. Bethesda har inte uttalat sig om detta men då advokatbyrån Migliaccio & Rathod LLP (Washington D.C.) börjat nysta i härvan kanske det bara är en tidsfråga. Det är högst oklart om man kommer ta det längre än så här, men i ett uttalande är det i alla fall ord och inga visor från advokatbyråns sida.

While minor bugs and glitches are expected with the release of most new games, Fallout 76 launched with a 56GB patch that has proven to be but a starting point for the game’s problems. Gamers who have tried to receive a refund because of the game’s myriad glitches have been unable to do so since they downloaded the game, leaving them to deal with an unplayable experience until patches bring it back to a playable state.

Eurogamer nämner emellertid klausuler som gör det osannolikt att detta kommer leda någonstans. Vi får se. Sista ordet om Fallout 76 lär vara långt ifrån sagt.

Skicka en rättelse
Det stämmer tyvärr inte alltid när det gäller exempelvis spel. (Finns även flera andra exempel där ångerrätten inte är tillämpbar.) Information från Konsumentverket, om ångerrätt vid distansköp. (https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/di... 29/11 Dock tycker jag nya fallout är bättre än destiny. Destiny kanpanjen klarar man på 4 timmar kanske. Sen är nästan allt instance baserat. Och känns väldigt repitabelt ganska snabbt. CoD och BF är inte ens samma typ av shooter. Hp poolen i dom spelen är... 29/11 Destiny klarade av att vara en bra shooter och samtidigt ett rpg. Även battlefield, cod och liknande spel har health points, stats och diverse vapen med olika värden på. Det är ingen ursäkt. 28/11 Det är en dum liknelse, det här är buggar som existerat i flera år, buggar som Bethesda antagligen redan känner till. Bethesda vet att fallout 76 hade problem när de släppte det, de är inte helt efter. Det handlar inte om små problem som var omöjliga... 28/11 Level 50 nu och inte sett någon gamebreaking bugg... Visst ngn liten glitch hit eller dit men på det stora hela har jag riktigt kul i spelet. Ett av de bättre spelköpen på sistone... 28/11 Jag måste vara ett undantag. Jag har spelat F76 sedan B.E.T.A och ännu inte stött på någon bug som gjort det ospelbart. Dessutom tycker jag det är minst lika roligt som F4 så långt jag hunnit spela det hittills (jag är level 31). Den enda lite irriteran... 28/11 Nja, det är ju inte sant. Det är ju ett välkänt faktum att tex första modellerna av nya bilar brukar ha "barnsjukdomar", vilket man kan säga är den mekaniska motsvarigheten till mjukvaru-buggar. Fel som tillverkaren inte har upptäckt förrän de kommit... 28/11 Tycker spelet är en bra shooter, dock är det inte samma typ av shooter som battlefield och COD. Men det är för att spelet är ett RPG i grunden, fienderna har en hp pool, olika stats osv. Assault rifles, och sniper rifles är inte dom bästa vapnen i endga... 28/11 Jag gillar Findus. Fast jag tycker F76 smakar bättre. 😉 28/11 Hear, hear. Håller med dig, det är märkligt att de får fortsätta på det sättet. 28/11