Kommer det att utmana genregiganten Hearthstone?

Valve släpper nytt – och det händer inte varje dag! Det har alltså till slut blivit dags för Artifact att göra entré på spelmarknaden, det nya kortspelet från Valve och MTG-skaparen Richard Garfield.

Som de flesta säkert känner till vid det här laget baseras spelet i mångt och mycket på en annan av Valves titlar, Dota 2. Istället för ett spelbräde är varje match i Artifact uppdelad på tre olika "lanes", där målet är att försvara sina egna torn och förstöra fiendens – precis som i tidigare nämnda MOBA.

Som bekant är spelet inte free-to-play, till skillnad från andra kortspel som Hearthstone och Eternal Card Game. Artifact går loss på 18 euro, varefter man kan köpa eller byta till sig fler kort. Inför släppet har spelet fått viss kritik för betalningsmodellen, som av vissa anses vara för girig. Mer information om vad man får för sina första 20 euro går att hitta här. Vi passar också på att länka en video från Hearthstone-veteranen Kripparian, där han går igenom grunderna i Artifact:

Sedan jag skrev mitt inlägg har spelet hunnit släppas och jag måste säga att du har fel i några saker gällande den ekonomiska biten. För det första så var marketplace inte öppet I betan som kripp körde, så de pengarna han la var på rena booster packs... 02/12 "An excellent card game, flawed by a terrible monetization scheme. The gameplay and the mechanics are really good, which adds a breathe of fresh air to the genre, and the overall experience of the game itself. But the shady microtransaction practices... 29/11 Aha, It´s a credit card game. 29/11 Tråkigt att se hur Valve har tappat förmågan att producera riktiga spel. 29/11 Som några av er gissat så bombas spelet sönder, enbart 56% är positiva atm på grund av hur de tar betalt för både spelet och kortpaket. - Heartstone visade upp alla korten nu igår kväll för nästa expansion som släpps nästa vecka och det är extremt stark... 29/11 Jag räknar med en storm av negativa reviews på Steam, mest pga. just spelet kostar + man måste köpa kort på market och hela den grejen. Deras modell i princip för hur de ska dra in pengar. Gameplay-mässigt tror jag väl att det kommer fylla en marknad. 28/11 Om jag hade haft polare som var intresserade av detta så skulle jag nog kunna sett mig spela det, drafting är ju ett fantastiskt spelläge och dessutom gratis mellan vänner om jag förstod det rätt. Det var en av det saker som folk ville ha till HS som... 28/11 Mjae, detta handlar nog snarare om "lönsamhet i relation till minimal ansträngning". 28/11 Det är nog fler än tre som väntat. Valve kan sin data om sina användare. 28/11 Specifikt den grejen som gör att jag avvaktar lite. Annars är jag grymt nyfiken på spelet, slutade lira Hearthstone strax innan förra expansionen och vill ha något mer avancerat. 28/11
Skicka en rättelse