Eller är det Batman? Ryktena går isär.

Det har gått tre år sedan Batman: Arkham Knight och vilket som blir Rocksteadys nästa storspel tycks handla om två av tidernas mest ikoniska superhjältar: Stålmannen och Läderlappen.

Det har tisslats om ett co-op-spel med Batman (och Robin med flera) som ska bli Rocksteadys stora farväl till den superhjälte som studion slog igenom så kolossalt med. Det har dock också viskats om ett spel med Superman, och det vore otroligt om Rocksteady hade båda på gång.

Inför E3 startade ryktet om Superman: World's Finest (via Push Square), där vi inte hade så mycket att gå på förutom en suddig bild på den röda manteln som påstods vara en läcka inför E3. Något sådant spel fick vi som bekant inte se i somras, men nu har Superman: World's Finest dykt upp i Game System Requirements databas. De har haft rätt förut (läs: Devil May Cry 5).

Som du ser i printscreenen ovan får vi inte lära oss så mycket mer än det vi kan anta: ett actionäventyr som utvecklas av Rocksteady. Kanske kan detta vara ett av de tio (plus) spel som ska utannonseras under The Game Awards? Eller så får vi en Batman-comeback. Vem vet!?

Angående spelutannonseringarna; kommer Rocksteady utannonsera ett nytt superhjälte spel? Varför viskas det om två superhjälte spel? Ingen har väl hört något från Warner Bros. Games Montréal (som utvecklade "Batman: Arkham Origins") på några år? Visst... 29/11 @MisterMarshall: Nog för att Stålmannen kan ses som ganska tråkig superhjälte från avstånd och något jag själv inte dragits till. Även när mitt intresse för superhjälteblaskor var som störst är det närmaste jag kom att läsa Stålmannen, Stål-Långben. Men... 29/11 Green Arrow eller John Constantine. 29/11 Han är väl troligtvis fortfarande starkare än gemene man, men det är upp till Rocksteady att styra upp. Skrev bara en teori om hur det skulle kunna gå till. 29/11 Låter som ett troligt upplägg, fast vad kan superman göra om man tar bort hans superkrafter? Han har liksom inga balla gadgets, då blir han bara en joppe i fula trikåer som är väldigt dålig på stealth. 29/11 Det skulle kunna fungera om de lägger upp det som första Metroid Prime (flera Metroid samt Darksiders (1) när jag tänker efter). Du har alla krafter precis i inledningen. Sen händer något (en olycka, skadad av kryptonit eller något annat) så att du blir... 28/11 @ulrik.borg @seraium Era kommentarer fick mig inte att bli speciellt sugen på en superman spel... :( 28/11 Batman med Co-op kampanj. 28/11 Instämmer! Jag fick kötta loss med Rafael och gänget. Men, om det ska vara Superman vill jag ha någon form av moralsystem, som sjunker drastiskt om man råkar ha sönder halva Metropolis för att stoppa en handväsketjuv. Skulle vara mer intressant än att... 28/11 Det är bara skicka han till ett ställe där alla använder magi, så är det löst. 28/11
Skicka en rättelse