Andrahandspriset på Axe pressas uppåt.

Valves färska Artifact har tidigare fått kritik för sitt ekonomiska system. Om du vill ha tl;dr-versionen av kritiken: grundspelet och kortpaketen kostar. Via Steam kan du också köpa kort av andra spelare och det är här det blir något tragikomiskt. Axe-kortet kostar i skrivande stund 19 euro (strax under 200 kronor) medan spelet i sig kostar drygt tio kronor mindre.

Ännu finns få recensioner ute, men av 6 000 Steamanvändare är 35 procent negativa till det digitala kortspelet. Lite motigt och knappast den återkomst till spelutveckling man hade hoppats på från Valve. Vår Gurra har testat spelet i drygt två timmar om du är nyfiken på att se mer.

Skicka en rättelse
Det finns en form av disenchant där man kan kan byta 20 valfria kort mot en event ticket, som man i sin tur använder för att drafta, där du kan tjäna in nya packs och event tickets, så du kommer med andra ord inte sitta på en massa onödiga dubbletter.... 02/12 Varför öppnar Blizzard och Valve inte bara ett nätcasino ihop med Blizzard+Valve "skin" utanpå? :D 01/12 Typiskt Valve? Är det verkligen så? P.S. Pressas priset uppåt? Priser pressas väl generellt nedåt. 01/12 Floppa som att det inte kommer bli lika stort som Heart Stone då eller? 01/12 Vill man ha bra balans får man typ spela UNO, hela grejen med sådana här spel är väl att inte alla kort är "bra någon gång"? 01/12 Om ja hade brytt mig om genren hade jag boykottat det ändå. (gissar fler) 01/12 Jag har testat Artifact en hel del och jag tycker spelet är grovt obalanserat. Det finns en hel radda med hjältar och färger som är totalt värdelösa. 01/12 Tycker att han lyfter viktiga poänger gällande valar och spel som designas för att de ska kunna spendera oändliga summor pengar för att få det de vill ha (behovet tar aldrig slut). Jag håller med om att sådan speldesign är oetisk. Men samtidigt... Han... 01/12 Fast det var ju Richard Garfield, skaparen av MGT som avskyr cosmetics och ville ha P2W kort säljas för att dra in pengar. Kan garantera att Valve hade hellre haft spelet F2P med cardbacks och sånt för att dra in pengar som deras andra spel. Här är hans... 01/12 Förstår inte alls såna här spel.. går det ut på att samla ovanliga kort eller vad är grejen? 30/11