Krönikör kallar Paradox medverkan för reklamkupp och regelbrott.

Den som följer det spektakel som är Melodifestivalen vet att ordet "kupp" förekommer varje år. För Melodifestivalen 2019 kom den första kuppen rekordtidigt; nyheten om att det officiella Crusader Kings II-bandet Pagan Fury ska medverka togs emot med stor förvåning. Emanuel Karlsten, krönikör på Breakit, menar att Paradox har kuppat in sitt rockband i musiktävlingen.

Karlsten kritiserar SVT för att de släpper fram Pagan Fury som är ett "rullande reklamtåg" för Paradox-spelet. Och reklam i SVT och Melodifestivalen är lika med röda varningssignaler. Charlotte Perrelli petades som programledare för två år sedan då hon samtidigt var ansiktet utåt för Comviq. I Pagan Fury-fallet har vi dock inte sett några konsekvenser – ännu. Karlsten:

Det är totalt regelvidrigt för SVT som lever efter regler om att inte medverka till “otillbörligt gynnande”. Att Pagan fury nu tillåts vara med skulle vara som att Ica-Stig fick ställa upp med en opera. Eller att Ronald McDonald tilläts ha med ett bidrag.

FZ har inte sökt Ann-Louise Hanson för en kommentar.

"Initial release date: February 14, 2012" Ja jävlar om någon av de övriga banden har råkat medverka i något som helst under de senaste tio åren, eller ens släppt egna skivor tidigare. Då ska vi allt jaga dem med högaffel för att de gör PR *lol* 02/12 Tycker det är roligt att de är med, kunde inte bry mig mindre om det indirekt gör reklam för Paradox. Man gör ju reklam för värdländerna varje år så ser inget problem med detta om man ska va extra petig, samt att varje artist får reklam för sin musik... 02/12 Skönt att melodifestivalen får något annat än Youtubers, Idolfjantar och gamla föredettingar som försöker med långa blodiga naglar klamra sig fast i rampljuset #palindromläsning Nu är ju det här inte direkt toppen på metallberget men det får duga. 01/12 Med tanke på att Jills Veranda är en enda lång reklamfilm för Sony Music och alla artisterna har sina skivbolag (ofta just Sony Music) och SVT haft sponsoravtal i många år, så känns reglerna sedan länge som väldigt subjektiva på SVT. Man skulle kanske... 01/12 Skrivet av en tvättäkta clown så svårt att ta det på allvar 01/12 och fel låt vann 01/12 Hela Melodifestivalen är en kupp. 01/12 Såg namnet Emanuel Karlsten och tänkte att det känner jag igen. Såg en bild på honom och visst är det en gammal lumparkompis till mig. För övrigt är ju hela melodifestivalen en reklam för artister, album och produkter som de indirekt stöds av. 01/12 melodifestivalen?.,.,.. den dog spårade ur på 90talet.. ca 96-98. 01/12 @grollo_92 Ja folk har det för bra när man kan sitta och klaga om detta. Men det är ju å andra sidan bra att ha det så bra, det är det inte alla som har tyvärr. 01/12
Skicka en rättelse