Red Dead Online Betan är under full rulle denna helg då alla med tillgång till spelet kan avnjutna den enorma spelvärlden med andra spelare. Och i vanlig ordning, med viss berättigande, är gamers arga.

Det har visat sig att spelets miktrotransaktionssystem är oroväckande girigt. För den som testat att anpassa sitt vapen eller köpa en bra häst kan de märkt att det krävs Gold Bars för att köpa dessa. Du som spelare kan antigen spela spelet (det tar ungefär 8 timmar att få en goldbar) eller i framtiden punga ut riktiga pengar.

En person på reddit pekade ut att färga din revolver svart kostar 12 Gold Bars, vilket i betyder att du måste spela i 96 timmar för att bara byta färg på ditt vapen. Ska du även räkna in mat till din spelare och häst samt kulor till ditt vapen kan du lägga på ett tjugotal ytterligare timmar.

I och med att spelet fortfarande är i beta kan dessa saker såklart att förändras, att skapa en ekonomi från scratch är inte alltid helt lätt. Man vill heller inte som utvecklare göra det för lätt för spelare att låsa upp allt eftersom det skulle sluta med att spelare tappar intresse.