Flera rapporter om utskriften.

Ett flertal företag runt om i världen överraskades med en utskrift i form av en förfrågan att prenumerera på PewDiePies Youtube-kanal. Detta efter att den indiska T-Series håller på ta över förstaplats som den mest prenumererade Youtubekanalen med över 64 miljoner följare.

Hackaren, vid namn TheHackerGiraffe, som ligger bakom dådet var egentligen ute efter att dels skämta men att också öka kunskapen om hur pass utsatta vissa skrivare egentligen är. I en intervju med The Verge säger han följande.

“People underestimate how easy a malicious hacker could have used a vulnerability like this to cause major havoc,” säger TheHackerGiraffe “Hackers could have stolen files, installed malware, caused physical damage to the printers and even use the printer as a foothold into the inner network.

“The most horrifying part is: I never considered hacking printers before, the whole learning, downloading and scripting process took no more than 30 minutes.

Skall man gå in på en definitionsfråga angående vad som räknas som dator så blir det en annan diskussion. (Är fax en dator? Ja, det finns sådana fortfarande!) 03/12 Tyckte bara att du var ute och cyklade lite när du skrev att man inte behöver någon 'dator' för att skriva ut. Vilket inte riktigt stämmer, då du inte har något material att skriva ut så länge det inte finns någon input. (Syftar på smartphones, plattor... 03/12 Men det var inte det som var ursprungsfrågan. Hur du än vänder och vrider på det så är datorn eller liknande enheter ingen "skrivmaskin" då de inte skriver ut. Eller anser du att fjärrkontrollen till garageportöppnaren också är en motor "för den skickar... 03/12 Precis! Men utan dator, - Ingen utskrift☺️ Ingen request, ingen response. 03/12 Alltså, det är ju fortfarande inte de enheterna som skriver ut. Dom skickar dokumentet som skall skrivas ut till skrivaren som sedan skriver ut. Datorn, mobilen, surfplattan, eller vad du nu använder är inte den enheten som sätter bläcket på pappret.... 02/12 ...... Varpå dessa, rent funktionsmässigt, också är 'datorer'. #BabbagePower 02/12 Själv kapade jag alla skrivare på det AMU-center jag gick nätverksteknik på...dom stackarna hade glömt att sätta admin-password, men sen kom killen som chefade över nätverksutbildningen, han var stationerad på annan ort, och hade med sig en kompis till... 02/12 När jag portscanna back in the days så hitta man väääääääldigt många skrivare som stöd öppna direkt ut mot internet. Så är inte värst förvånad, bruka själv fylla minnet på dom och scanna vidare. 02/12 Fortfarande relevant, 2018 :> https://i.imgur.com/xxGpQEB.jpg 02/12 Vänta nu, menar ni att det finns skrivare som fungerar där ute i världen? 02/12
Skicka en rättelse