Som vi rapporterat om tidigare har Overkill's The Walking Dead, den senaste titeln från Starbreeze, inte sålt lika bra som företaget hoppats på. Nu får vi ett hum om hur pass bister situationen är, då en ansökan om företagsrekonstruktion lämnats in. Företagets VD Bo Andersson lämnar i samma veva sin post med omedelbar verkan.

Beslutet att ansöka om företagsrekonstruktion (enkelt förklarat ett sista kraftryck innan eventuell konkurs) är direkt relaterat till de svaga försäljningssiffrorna av The Walking Dead, då likviditetsbrist förväntas uppstå redan i januari nästa år. I ett pressmeddelande skriver företaget så här:

Inom ramen för rekonstruktionen utgår lön till anställda i Starbreeze och verksamheten fortsätter som vanligt. Under rekonstruktionsperioden får inte betalning ske till leverantörer för arbete eller material gällande perioden upptill ansökningsdatum för företagsrekonstruktion. Däremot kommer leverantörer få betalt för arbete utfört under rekonstruktionsperioden.

Sista chansen för spelföretaget som gett oss titlar som The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, The Darkness och Brothers: A Tale of Two Sons, vad det verkar. Vi håller tummarna för att det slutar på en gladare ton än i fallet Telltale Games.

Uppdatering 03/12 11:11:

Enligt Affärsbladet avser rekonstruktionen Starbreeze AB, Starbreeze Publishing, Starbreeze Production, Starbreeze Studios, Enterspace och Enterspace International.

Källa: Affärsvärlden