1 april är det som gäller. Och det lär inte vara ett skämt.

Ubisoft och Uplay delar ut något som kallas för “units” till spelare som klarar utmaningar och achivements. För dessa poäng kan du köpa ingame-prylar och låsa upp rabatter på spel. De är lätta att få och många har samlat på sig ansenliga mängder. Men nu är dina units i fara.

Ubisoft kommer nämligen att trycka på knappen för att implementera en maxtid på hur länge dina units kan ligga orörda på kontot – två år. Efter det försvinner de. Så här skriver företaget:

”Beginning April 1, 2019, you have 24 months to redeem the Club Units you acquired through your gaming experience or by making eligible purchases on the Ubisoft Store. After 24 months, these Club Units will expire and will automatically disappear from your Ubisoft Account. Each time you redeem Club Units, the oldest Club Units will be redeemed first.”

Är du som FZ-frilansaren Fredrik Eriksson den typen av spelare som har kört igenom samtliga Assassin’s Creed-spel fem gånger, lär du vilja ta en titt på ditt konto redan idag.

[UPPDATERAD] Ubisoft anpassar Rainbow Six Siege för att passa kinesiska censurlagar
Ubisoft sägs ha klarat Assassin's Creed Odyssey utan massiv crunch
Ubisoft Massive-chef: Politik i spel är dåligt för affärerna

Om jag tolkar det rätt, Så får de poäng du redan har startdatum 1/4-2019 och de förfaller 1/4-2021. De har många ggr haft kvar 20% för poäng trots bra rea så lyckats shoppa en del titlar till hyggligt pris över åren. Men ingen chans att jag hinner förbr... 06/12 Förstår mycket väl varför det används men gillar det inte som kund. Inte svårare än så. 05/12 //fixed it 05/12 Det är lustigt att du utgår från att det är företag och inte privatpersoner det gäller :) Jag tror helt klart Ubisoft kommer att spara på detta. Se bara några av kommentarerna i tråden. Det är nog många fler i den sitsen. 05/12 Att utgå från sig själv enbart blir knappast något att dra någon form av vettig åsikt av, om du dessutom inte spelar Ubisoft spel särskilt ofta, eller köper Ubisoft-spel mer sällan än vartannat år hade det nog inte gjort någon större skillnad. Företag... 05/12 Jag baserar det på mitt låga användande av Uplay. Jag spelar få spel från Ubisoft, att de tidsbegränsar det kommer alltså göra att jag inte har några poäng kvar när något nytt spel kommer. En annan anledningen till att jag vet att de kommer att användas... 05/12 Vad baserar du det på? Begränsar du användandet till en tidsperiod så kommer troligtvis en större andel att se till att förbruka så mycket som möjligt istället för att som idag, bara låta de ligga där. 05/12 Ska testa låta poängen vara kvar, kanske försöker dem skrämma upp oss och i sista sekund dra tillbaka allt :P 05/12 Användandet blir inte högre för att de tidsbegränsar dem, det blir lägre. 05/12 Jag har 2 191 poäng, det lär jag inte hinna göra av med innan dess. :/ 05/12
Skicka en rättelse