THQ Nordic är spelvärldens största shopaholic.

Är det till salu kan du räkna med att THQ Nordic köper det. På senare tid har den gryende spelstormakten köpt Goat Simulator-studion, finska Bugbear och rättigheterna till Kingdoms of Amalur. Finns det någon hejd? Troligen inte, för nu har man också köpt Carmageddon.

I ett pressutskick bekräftar man affären. Säljaren är Stainless Games som skapade serien 1997, och med den en lavin av moralpanik. I flertalet länder censurerades originalet och människorna du kunde köra ihjäl ersattes av zombier med grönt blod eller robotar med svart olja.

Carmageddon var ett av många klassiska spel som hoppade på Kickstartervågen, men Carmageddon: Reincarnation blev inte särskilt eggande: 54 procent på Metacritic. Det återstår att se vad vilken väg varumärket tar i händerna hos THQ Nordic, som just nu har hisnande 55 spel under utveckling, varav 35 stycken hemliga. Räkna alltså inte med mer Carmageddon inom kort.

Tack till Jinxswe för detta #nyhetstips!
Den gamla demoversionen av Carmageddon 2 från sensommaren 1998 var det första spelet med ragdollfysik någonsin. Trasdockorna har alltså redan fyllt 20 år. 05/12 Vettefan asså. Det är ju gamla goda Nordic Games (2011) som står bakom THQ Nordic. Det mesta har de ju köpt upp från diverse olika konkursbon och rekonstruktioner. Till exempel namnet :) Samt fyndat spelserier av olika företag på dekis. Tror det går rät... 04/12 Det känns ju rent spontant som att de spenderar betydligt mer pengar än de får in? 04/12 Hoppas dom släpper carmageddon 2 *Gärna remaster ... 04/12 Carmageddon 1. Första riktiga jobbet, alla interntelefoner sammankopplade och jäklar vad kul vi hade med att spela (hum... läs slakta varandras bilar). Good times. De övriga spelen var aldrig riktigt lika roliga, med 3:an som botten och även om jag var... 04/12 Är det 35 mobilspel de har hemliga månntro? 04/12 Jag laddade ner Carmageddon över modem. Det tog två nätter och kostade typ 100 kr, men det var ju fortfarande billigare... Sen var jag med och kickstartade Reincarnation och har aldrig spelat det, så det går väl jämt upp.. :-D 04/12 Det kommer komma en punkt då THQ också måste leverera för allt dom köper =) Vad dom skulle ha Coffee Stain till vet jag inte... ? 04/12 Jag har alla. Även det senaste Reincarnation var jag också med och kickstartade, som kom för några år sedan, men som tyvärr blev en besvikelse. Det blev för segt och var svårt att styra. Och det var helt enkelt inte roligt, som de tidigare. Lite snyggar... 04/12 "I WAS IN THE WAAAAAR!" 04/12
Skicka en rättelse