Lockar utvecklare med större del av vinstkakan än Steam.

Steam tar i de flesta fall 30 procent av inkomsterna från sålda spel, medan utvecklare och utgivare tar han om resterande 70 procent. Epic lockar å sin sida med 88 procent. Se bild i botten.

Japp, nu står det klart att studion bakom fenomenet Fortnite startar en egen digital shop för spel – Epic Games Store – och det låter alltså redan som man har en bra deal för att locka kreatörer till sig. Man öppnar med "en skock noga utvalda spel på pc och Mac", men studion räknar med fler spel och fler plattformar under 2019. Tim Sweeney, vd, berättar för Gamesindustry:

Among other things, the store will also feature one free game every two weeks throughout 2019. Epic is funding these free releases so players can experience the wide range of creative works that will be available.

Man räknar också med fulla återbetalningar "utan krusiduller" under de första fjorton dagarna, och man planerar också stöd för moddar, free-to-play-spel, och hoppas även att man ska fortsätta skörda framgångar med Support-A-Creator-programmet. Inget datum finns ännu men räkna med att vi får skäl att återkomma till Epic Games Store under de kommande månaderna.

Med tanke på 200 miljoner registrerade Fortnite-spelare har Epic ett "hyfsat" utgångsläge.

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Jag trodde du skulle säga piratkopiering :D 06/12 Tycker om hur Epic Games breddar sig. Men jag ser hellre att det är en kollaborativ plattform för digital licensiering där de olika aktörerna är tjänsteleverantörer med sina portföljer, så de kan konkurrera och samarbeta samtidigt. Allt vad det gäller... 05/12 Har Epic bättre filter så kan det gå bra. Med alla mina tags i Steam så är det 1557 titlar av närmare 15000. Av dom är ett spel intressant (för mig) Metro Exodus och det uppmärksammade jag inte på Steam store som jag bara gett upp. Troligare FZ. Jag för... 05/12 Hög tid att FZ lanserar sin Steam-dödare också! ;) 05/12 Det trista är väl att framtiden handlar om prenumerationer såsom Origin Premium. Problemet uppstår ju när man likt film och tv-serier behöver ha 4-5 prenumerationer 'a 150kr i månaden bara för att se det innehåll man vill se. Knappt piratat något de sen... 05/12 Spelar inte på pc men tycker att det är bra med konkurrens! 05/12 Blir svårt i mitt fall, har spelat mycket cs och pubg, så tack vare steam marketplace behöver jag inte köpa spel med riktiga pengar. 05/12 Tycker detta är en bra nyhet! Epic Games är mycket schysta och hjälpsamma tycker vi och även om vi troligtvis inte kommer lansera Bannermen på deras platform nästa år tycker jag ändå att det är bra med lite konkurrens. Ett problem med att lansera på mer... 05/12 Jag håller med att det inte är jobbigt att ladda ner en klient och skapa en ny användare. Men hade jag inte varit tvungen att göra det (för att spela x spel) så hade jag aldrig gjort det frivilligt. Jag hade fortsatt använda Steam p.g.a. att det är den... 05/12 Bra! Förhoppningsvis blir det så många olika klienter till slut att vi går tillbaka till DRM-fria spel (osannolik utopi). 05/12
Skicka en rättelse