När ett nytt Unreal Tournament annonserades, det började tisslas och tasslas om ett nytt Quake och Blizzard överraskade med sitt Overwatch kändes det verkligen som om arena shooters var på väg att göra comeback. Nu, några år senare, kan vi konstatera att genren fortfarande verkar lite i periferin samtidigt som Quake Champions börjar ta allt mer plats på de stora arenorna och Overwatch satsar stenhårt på e-sport med en egen stadsliga. Men Unreal Tournament då?

När Fortnite blev en enorm succé, med över 200 miljoner registrerade spelare, och de officiella blogginläggen kring nya Unreal Tournament upphörde förra sommaren, började folk såklart spekulera i att Epic lagt spelet på hyllan. Det bekräftas tyvärr nu av studiobossen Tim Sweeney i en artikel på Variety. Redan i september skrev spelets community manager att gänget som arbetat med Unreal Tournament flyttat över till Fortnite-produktionen och Sweeneys uttalande bekräftar att det inte var en tillfällig flytt.

– Unreal Tournament finns fortfarande i affären men det utvecklas inte aktivt, säger han till Variety.

Samtidigt berättar han att de arbetat med GOG för att sälja de tidigare titlarna och för närvarande kan du hitta nio Epic-titlar där, från Jazz Jackrabbit till Unreal Tournament 2004.