Epics bekräftar att titeln inte utvecklas aktivt.

När ett nytt Unreal Tournament annonserades, det började tisslas och tasslas om ett nytt Quake och Blizzard överraskade med sitt Overwatch kändes det verkligen som om arena shooters var på väg att göra comeback. Nu, några år senare, kan vi konstatera att genren fortfarande verkar lite i periferin samtidigt som Quake Champions börjar ta allt mer plats på de stora arenorna och Overwatch satsar stenhårt på e-sport med en egen stadsliga. Men Unreal Tournament då?

När Fortnite blev en enorm succé, med över 200 miljoner registrerade spelare, och de officiella blogginläggen kring nya Unreal Tournament upphörde förra sommaren, började folk såklart spekulera i att Epic lagt spelet på hyllan. Det bekräftas tyvärr nu av studiobossen Tim Sweeney i en artikel på Variety. Redan i september skrev spelets community manager att gänget som arbetat med Unreal Tournament flyttat över till Fortnite-produktionen och Sweeneys uttalande bekräftar att det inte var en tillfällig flytt.

– Unreal Tournament finns fortfarande i affären men det utvecklas inte aktivt, säger han till Variety.

Samtidigt berättar han att de arbetat med GOG för att sälja de tidigare titlarna och för närvarande kan du hitta nio Epic-titlar där, från Jazz Jackrabbit till Unreal Tournament 2004.

Lite nyfiken nu. Vem är denna "han"? 06/12 Såg igår att han är 7e rikaste personen på jorden eller något. Ofattbart mycket pengar. PS: Jag hatar Fortnite, och mobilspel. 06/12 Bara så ni vet. Kinesiska globala jätten Tencect är orsaken att vi fått alla dessa spel. Tencect startade med att kopiera ICQ. Sen kopierade dem WhatsApp. Sen köpte dem RiotGames och nu äger dem halva Epic Games + Blizzard. Om ni undrar varför allt sats... 06/12 Det är bara en samling bittra gamla gubbar som ser ner på Fortnite och samtidigt hyllar Unreal Tournament. Ingen vill spela Unreal Tournament längre för de spelen är totalt utdaterade idag. Om det faktiskt var så att någon brydde sig om UT-serien så had... 05/12 Å ännu en gång har Skitspel utplånat en utav världens bästa spelserier. Bara för att kidsen är dumma nog att gå på microtransactions och spelar spel som är "populära" istället för spel som är BRA. Vi såg det först med Quake serien som sakta men säkert... 05/12 Fornite visade sig första gången 2011, så det var inte snabbt eller billigt att utveckla grunden som fornite: battle royale byggdes på. 05/12 Ja det var ju jättetråkigt. Den som verkade så lovande och tjusigt! Har spelat det mycket, och följt utvecklingen från det att man kunde börja spela den. 05/12 Jag säger det igen arena shooters kommer aldrig bli något igen, ja ni hörde det rätt aldrig. För genomkört simpelt och har du spelat alla andra. Folk köper inte ett nytt spel med samma spelkoncept. Det som folk vill ha är nya idéer Spel lägen mekaniker... 05/12 Det enda problemet jag ser med fortnite är hur billigt (vet inte om jag måste utveckla, men tycker det syns rätt klart att det är ett hastigt jobb i grund) utvecklat spelet är gentemot hur mycket pengar det drar in. Det är säkert kul om man ger det tid... 05/12 Ja och i fallet half life så undrar man ju varför inte valve säljer halflife till nån som kan fortsätta med serien. Men dom vill väll hålla spelet gisslan om dom skulle komma på nå banbrytande spel 05/12
Skicka en rättelse