Husrannsakan mot huvudkontoret.

Poliser från Ekobrottsmyndigheten har i dag genomfört husrannsakan mot Starbreeze. Tillslaget görs efter misstankar om grovt insiderbrott, och en person har anhållits. Det skriver myndigheten på Twitter.

Starbreeze har gått ut med en kort kommentar om tillslaget, i vilket man betonar att det riktar sig mot en person och inte mot företaget.

Ekobrottsmyndigheten har på onsdagsmorgonen genomfört en husrannsakan hos Starbreeze AB. Bolaget har informerats om att detta skett med anledning av misstanke om grovt insiderbrott. Bolaget som sådant är inte föremål för någon misstanke.

Bolaget samarbetar med Ekobrottsmyndigheten. Händelsen påverkar inte bolaget eller den pågående företagsrekonstruktionen.

Tillslaget gjordes i morse och polisen ska ha beslagtagit utrustning från företagets huvudkontor i centrala Stockholm. Bland annat ska en dator ha konfiskerats. Det skriver Dagens industri, uppger Breakit.

Förundersökningsledare Thomas Langroth säger till di.se förundersökningen initierats "...med anledning av de artiklar som har figurerat i massmedia." Det handlar sannolikt om att Bo Andersson och Sebastian Ahlskog, VD och finanschef som nu båda avgått, i mitten av november sålde sina respektive aktieinnehav i företaget. Kursen stod då kring 4-6 kronor, mot 16 kronor i somras och 25 kronor sommaren 2016. Förra veckan störtdök den ner mot 2 kronor, och efter helgens rekonstruktionsbesked har den närmast kollapsat till under 1 krona styck.

Anderssons försäljning var inte frivillig utan tvingades fram för att återbertala lån. Det framgår inte varför Ahlskog sålde sina aktier, ej heller om det är någon av dessa två som är frihetsberövad.

Starbreeze släppte Overkill's The Walking Dead i november. Mottagandet blev svalt och kort efter premiären meddelade man att det säljer sämre än beräknat. Vilket fick 505 Games, som är tänkt att ge ut spelet på konsol i februari, att hålla inne på en licensavgift på 10 miljoner dollar.

Det är inte Star VR som är problemet i den här soppan dock. Den delen lär köpas upp om tillfälle ges av något annat, större företag. Problemet har väl varit att de gjort så få bra spel. Man kan inte mjölka i all evighet utan behöver göra nya, bra spel.... 07/12 VR är väl bara en liten pusselbit i starbreeze's snesteg. 06/12 Jag valde att icke investera när jag tog reda på att de tänkte satsa på VR. Alla, med något vett i skallen, förstod att VR skulle floppa och inte vara mer än gimick. Och så blev det, sanna mina ord. Och må de skyldiga kriminella få ett ordentligt straff... 05/12 https://cdn.fz.se/artikel/fil/1410997?key=9e3764e31a7b05abfe142c0b5074e7c0 05/12 Glad att jag sålde mitt innehav för några månader sedan...... 05/12 Det vill jag. Tack! 05/12 Expressen har nu bl.a en intervju med honom. https://www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/polisrazzia-mot-spelbolaget-starbreeze/ Edit. Sedan skriver Dagens Industri att en till person är eftersökt: https://www.di.se/nyheter/ekobrottsmyndigheten-... 05/12 Vilken soppa. Som tur är har en tjänat en del på aktien i sina glansdagar. Klev in nu på knappt 3 kronor som en chansning, men det lutar ju åt att det var en dålig affär just nu. Klarar de sig igenom rekonstruktionen och med ny ledning så kanske det kan... 05/12 Är starbreeze årets julkalendershow? 05/12 @kebbe: Hur tänker du där? Att styrelseledamöter ska kunna sälja ut innan en konkurs tex? Eller handla innan ett ev uppköp? 05/12
Skicka en rättelse