I morse gjorde Ekobrottsmyndigheten husrannsakan hos den krisande spelutvecklaren Starbreeze, efter misstankar om grovt insiderbrott. Polisen uppgav efteråt att en person frihetsberövats.

Nu säger chefsåklagaren Thomas Langrot till Expressen att minst en person till är inblandad.

– Det råder förundersökningssekretess. Men minst en person till, förutom den nu anhållne, ingår i utredningen.

Langrot säger varken vem som frihetsberövats eller vem den andra personen i utredningen är. Han kommenterar inte heller om fler gripanden är att vänta.

Men det står klart att det inte är den tidigare VD:n Bo Andersson som gripits. Andersson fick lämna VD-posten i samband med rekonstruktionsbeskedet i helgen. Han befinner sig nu utomlands, uppger Expressen som talat med honom på telefon.

Andersson känner till razzian mot Starbreeze, men säger att han fått order att inte kommentera om han varit i kontakt med polis eller åklagare.

– Jag kommenterar inte det. Jag har fått order om att inte kommentera något.

Både Bo Andersson och finanschefen Sebastian Ahlskog, som i oktober meddelade att han avgår, sålde i mitten av november Starbreeze-aktier för 18,6 respektive 3,3 miljoner kronor. Affärerna genomfördes bara dagar innan företaget släppte en dyster rapport om försäljningen av Overkill´s The Walking Dead som släpptes den 6 november. Efter beskedet föll aktievärdet kraftigt.

Efter de senaste dagarnas turbulens har nätet bubblat av spekulationer om lämpligheten i dessa affärer, och efter dagens razzia och frihetsberövande ligger det nära till hands att tro att det är just Andersson och/eller Ahlskog som är föremål för åklagarens intresse. Men det är alltså inte bekräftade uppgifter.