Epic utmanar Roblox och Minecraft genom att låta spelarna skapa egna världar.

Fortnite är med sina 200 miljoner registrerade spelare redan en gigant i spelvärlden och i och med säsong sju, som drar igång idag, kan det faktiskt växa sig ännu större. I denna uppdatering ingår ett nytt kreativt läge som ger spelarna verktyg och möjligheter att skapa helt egna utmaningar.

Detta grepp har genom spelhistorien visat sig vara ett vinnande koncept, från de tidiga moddarna till Doom och wysiwyg-banverktyget i Duke Nukem 3D, till dagens exempel i Minecraft och Roblox. Att kunna bjuda in kompisar till en egenkomponerad värld, med egna regler och förutsättningar, kan därför bli hur stort som helst.

I samband med annonseringen bjöd Epic in en rad youtubers för att testa det kreativa läget i Fortnite och du kan se en rad exempel nedan. Den första videon förklarar vilka verktyg som finns tillgängliga medan den andra är ett exempel på bland annat en racingbana med golfbilar. Med mera!

Säsong sju av Fortnite släpps idag den 6 december och alla med ett aktivt battle pass kan testa kreativt läge så snart klienter och servrar uppdaterats. Samt bjuda in vänner till sina världar. Creative mode släpps helt fritt den 13 december.

Tycker att det är bra att ni skriver om fortnite. Man får tänka på att det är många framtida läsare som spelar. 06/12 Epic är just nu världens absolut bästa spelutvecklare, helt otroligt så många saker de gör rätt. Alla andra utvecklare kan bara se på och lära sig hur man utvecklar och sköter ett spel. Kanske blir det till och med så extremt att övriga utvecklare helt... 06/12 Så som många andra redan skrivit så kanske detta inte passar mej men att moddning är tillbaka i branschen kan bara vara bra för alla konsumenter oavsett om man lirar fortnite eller ej då andra utvecklare kan bli tvungna att implementera moddstöd också... 06/12 Bara så ni vet. Kinesiska globala jätten Tencect är orsaken att vi fått alla dessa spel. Tencect startade med att kopiera ICQ. Sen kopierade dem WhatsApp. Sen köpte dem RiotGames och nu äger dem halva Epic Games + Blizzard. Om ni undrar varför allt sats... 06/12 Du glömde TCG-mod! 06/12 Var det inte så spelet började i sin utveckling runt 2013? Innan det hamnade i development hell och innan dom snubblade in på battlegrounds spinoffen som dom nu tjänar oerhört mycket pengar på? 06/12 Fixa resurssamlande och lite monster så har vi gått full circle. 06/12 Antar att det stora intresset svalnar tillslut men som populärt spel är det nog här för att stanna. Det verkar ju finnas stora möjligheter för Epic att lägga till nya moment vilket gör det möjligt att hoppas på nästa trend(?). 06/12 EPIC gör väldigt mycket rätt nu. De rider på trendvågen, men tänker ändå vad som kommer efter att intresset svalnar för Fortnite. Det kommer krävas ett sjuhelskotta spel för att bryta deras dominans. 06/12 Som knark fast för kids. 06/12
Skicka en rättelse