Fortnite är med sina 200 miljoner registrerade spelare redan en gigant i spelvärlden och i och med säsong sju, som drar igång idag, kan det faktiskt växa sig ännu större. I denna uppdatering ingår ett nytt kreativt läge som ger spelarna verktyg och möjligheter att skapa helt egna utmaningar.

Detta grepp har genom spelhistorien visat sig vara ett vinnande koncept, från de tidiga moddarna till Doom och wysiwyg-banverktyget i Duke Nukem 3D, till dagens exempel i Minecraft och Roblox. Att kunna bjuda in kompisar till en egenkomponerad värld, med egna regler och förutsättningar, kan därför bli hur stort som helst.

I samband med annonseringen bjöd Epic in en rad youtubers för att testa det kreativa läget i Fortnite och du kan se en rad exempel nedan. Den första videon förklarar vilka verktyg som finns tillgängliga medan den andra är ett exempel på bland annat en racingbana med golfbilar. Med mera!

Säsong sju av Fortnite släpps idag den 6 december och alla med ett aktivt battle pass kan testa kreativt läge så snart klienter och servrar uppdaterats. Samt bjuda in vänner till sina världar. Creative mode släpps helt fritt den 13 december.