I elfte timmen av spelåret 2018 får Nintendo in en fullträff. Inte oväntat är det Super Smash Bros. Ultimate som står för den. 93 på Metacritic och 94 på Opencritic (i skrivande stund) är bekanta snitt för Nintendos slagsmålspartaj. Metacritic-snitten för de tre senaste delarna i serien ligger på 92 (Super Smash. Bros for Wii U), 93 (Super Smash Bros. Brawl till Wii) samt 92 (Super Smash Bros. Melee till Gamecube. Det är en galet hög lägstanivå många spelserier bara kan drömma om.

Flera fullpoängare har trillat medan resten är strax under full pott. Inget sticker egentligen ut – och ärligt talat är nog få förvånande över detta. Allt annat än betygssuccé hade varit en skräll. Nintendo har dessutom skrutit om rekord i förbokningar för både serien och Switch.

Super Smash Bros. Ultimate släpps imorgon och vår recension läser du nästa vecka.

Det är nog en lättnad för Nintendo som efter kritikerälsklingarna Super Mario Odyssey och Zelda: Breath of the Wild i fjol inte haft sådana supertoppar i år. Och vem vet – kanske den följs i natt av världspremiären för Metroid Prime 4? Och Metroid Prime Trilogy? Håll din kropp redo.