En fullträff till Switch, av betygen att döma.

I elfte timmen av spelåret 2018 får Nintendo in en fullträff. Inte oväntat är det Super Smash Bros. Ultimate som står för den. 93 på Metacritic och 94 på Opencritic (i skrivande stund) är bekanta snitt för Nintendos slagsmålspartaj. Metacritic-snitten för de tre senaste delarna i serien ligger på 92 (Super Smash. Bros for Wii U), 93 (Super Smash Bros. Brawl till Wii) samt 92 (Super Smash Bros. Melee till Gamecube. Det är en galet hög lägstanivå många spelserier bara kan drömma om.

Flera fullpoängare har trillat medan resten är strax under full pott. Inget sticker egentligen ut – och ärligt talat är nog få förvånande över detta. Allt annat än betygssuccé hade varit en skräll. Nintendo har dessutom skrutit om rekord i förbokningar för både serien och Switch.

Super Smash Bros. Ultimate släpps imorgon och vår recension läser du nästa vecka.

Det är nog en lättnad för Nintendo som efter kritikerälsklingarna Super Mario Odyssey och Zelda: Breath of the Wild i fjol inte haft sådana supertoppar i år. Och vem vet – kanske den följs i natt av världspremiären för Metroid Prime 4? Och Metroid Prime Trilogy? Håll din kropp redo.

Efter 120 timmar i botw förstår jag precis varför det är ett 7/10 spel. Botw är som bäst ett okej zelda och ett mediokert open world. Det som lyfter spelet är stridsystemet som är riktigt kul men världen är tom. Oddesey däremot är en 9-10a. 09/12 @xorpen: Partyspel skulle ja säga rent spontant men då har jag inte spelat sen typ Gamecube "Melee" versionen, och vet ej hur onlinespelandet utvecklats i senare släpp. 07/12 Personligen så kan jag inte förstå någon som ärligt ser botw som 7/10. Tror en stor majoritet av de som spelat botw, odissey t.ex håller med att det är riktiga guldklimpar. Vill mer påstå att några få speljournalister sätter lägre för att verka viktiga.... 07/12 Jag är helt oerfaren gällande smash bros men spenderar mycket tid med switchen nu. Har smash bros en gedigen leaderboard eller liknande för kompetativt onlinespelande? Eller är det mest ett "party-spel"? 06/12 Jag tror mer det handlar om ett företag som gör spel som håller exceptionellt hög kvalitet, som dessutom tilltalar både unga och gamla. Visst, vi får skäll när vi sätter lägre betyg än många vill ha (ett par Mario Kart till Wii och Wii U här på FZ t.ex.... 06/12 Tycker att detta är så konstigt att folk skriver så varje gång ett spel från Nintendo får högt betyg. Varför är det så svårt att föreställa sig att folk, recensenter i detta fallet, faktiskt gillar spelen och sätter betyg därefter? Eller missar jag någo... 06/12 Problemet är att även om det spelet är riktigt bra så blir jag skeptisk då det är just nintendo. Att sätta ett lågt betyg är lite som att begå speljournalistiskt självmord. Exempel 7/10 på botw. 06/12 Haha, ”Håll din kropp redo”. Reggie approves :> 06/12 Förladdade detta i måndags, längat när man får börja spela. Enda tidigare smash spel jag ägt själv är första till N64. En otroligt kort tid innam jag gjorde mig av med konsolen och hela spelsamlingen. Spelat dom andra till och från och gillat spelen.... 06/12
Skicka en rättelse