Med exklusiva titlar och gratisspel. Dessutom: Epic börjar plocka ner spel från Steam.

Det har bara gått några få dagar sedan vi för första gången rapporterade om Steamutmanaren från Fortnite-fabriken: Epic Games Store, och redan nu har den slagit upp portarna på pc.

Releasen skedde under The Game Awards inatt och även om man än så länge bara bekräftar 14 titlar och få av dem är släppta finns det några rejäla ögonbrynshöjare i listan; Ashen är släppt, men står som "TBD" på Steam; Supergiant Games (Bastion, Pyre, Transistor) släpper Hades i early access, men hittills bara i Epic Games Store; Playstation-superklassikern Journey kommer till pc, och är hittills bara bekräftat till Epic Games Store.

Om det rör sig om exklusiva för alltid eller bara en viss tid förtäljer inte historien, men Satisfactory är svårt att missförstå: Steamsidan är borta och spelet finns numer i Epics kommande-lista (hela listan undertill). En sak är tydlig: Epic menar allvar med den här satsningen.

Gratisspel varannan vecka under 2019 utlovades häromdagen, och mycket riktigt: Subnautica är tjuvstartar mellan 14–27 december, därefter tar Super Meat Boy över från 28 december till den 10 januari 2019. Epic har också börjat avveckla spelförsäljningen på Steam men äger du spel där kan du vara lugn. De kommer att patchas framöver och kunna laddas ner.

Klicka för mer information

Ashen by A44 and Annapurna Interactive (now available)
Darksiders III by Gunfire Games and THQ Nordic (available Dec. 14)
Hades by Supergiant Games (now available)
Hello Neighbor: Hide and Seek by tinyBuild (now available)
Genesis Alpha One by Radiation Blue and Team17 (coming soon)
Journey by thatgamecompany and Annapurna Interactive (coming soon)
Maneater by Tripwire Interactive (coming soon)
Outer Wilds by Mobius Digital and Annapurna Interactive (coming soon)
Pathless by Giant Squid Studios (coming soon)
Rebel Galaxy Outlaw by Double Damage Games (coming soon)
Satisfactory by Coffee Stain Studios (coming soon)
Subnautica by Unknown Worlds (available for free from Dec. 14 - Dec. 27)
Super Meat Boy by Team Meat (available for free from Dec. 28 - Jan. 10)
World War Z by Saber Interactive (coming soon)

Tack till Heggiiman, Fulci för detta #nyhetstips!
Sen erbjuder ju inte epic storefronten några funktioner för kunderna så vore lite konstigt att ta högre avgift än så för epic store, de erbjuder ju inget mer än att sälja spelet.Välkomna till 2003. Det är ju ett enkelt val för kunderna då... Och då bord... 12/12 Epics Launcher är tung driven ligger på 1150mb på 3 prosesser. Tycker de löligt mycket. Jämfört med till exemple Battle.net som ligger på 330mb på 3 prosesser. Valv skulle kunna göra en fuling genom att erbjuda samma spel gratis några månader framöver. 09/12 Åter igen, de tar 12%, så valet för en utvecklare är att välja en storefront som tar 30% (nästan alla), eller en som tar 12% 08/12 Deras försök att få exklusiva spel från indieföretag till deras butik genom att förmodligen betala dem en massa pengar från Fortnite gör att iallafall jag ser rött. Vi behöver knappast med konsol-tjafs. Origin och Blizzard Launcher är dåligt nog Gillar... 08/12 Jag satt och filade på ett svar och slogs plötsligt av just den tanken. Om det inte är så borde det kanske bli? :] 08/12 Haha är detta en copypasta? 08/12 Varför eSport aldrig kommer vara Sport. En match i idrott tar ofta 90min och är uppbyggt att låta spelarna prestera fysisk till kroppen blir utmattad. Därefter får samtliga lag vila under en - två nätter. Matcher i eSport som CSGO, Pugd, Fortnite, Lol,... 08/12 Det stämmer nog, men utbudet på GOG är lite skralt (när det gäller större och nyare spel). Men absolut, dom förtjänar cred. 08/12 Subnautica var ju helt rätt spel att starta med. Passa på gott folk, årets spel i mina ögon. 08/12 Epic är ju inte dom enda som valt att gå bort från Steam heller, Paradox Interactive har även dom skapat sin egen launcher och en egen store har dom haft sedan länge. 08/12
Skicka en rättelse