Snabbast säljande Switch-spelet hittills i Storbritannien.

Super Smash Bros. Ultimate är inte bara en ambitiös crossover som samlar karaktärer från lika många olika spelserier som jag har enskilda fingrar och tår, det är bevisligen ett bra spel sett till recensionerna och numera: de första försäljningssiffrorna. I Storbritannien har Ultimate redan slagit försäljningsrekord och är det snabbast säljande Smash-spelet i serien, till och med bättre än Super Smash Bros. Brawl som släpptes till Nintendos omåttligt populära Wii-konsol.

Vill man prata siffror har Super Smash. Bros Ultimate presterat dryga 300 % bättre än Super Smash Bros. Wii U och 62 % bättre än Brawl som tidigare höll titeln. Dessa siffror inkluderar emellertid inte digitala köp så den total siffran är sannolikt högre än vad vi känner till.

Men Smash Bros. Ultimate är inte bara det snabbast säljande Smash-spelet. Det är också det snabbast säljande Switch-spelet överlag i Storbritanninen och slår alltså andra storsäljare som nyligen släppta Pokémon Lets' Go, men även Zelda: Breath of the Wild, och Super Mario Odyssey. Smash-tastiskt helt enkelt!

Källa: Gamesindustry.biz

Skicka en rättelse
Jo så är det. Jag kan också se charmen med spel som Super Mario Odyssey som jag hade riktigt skoj med men saknar lite andra titlar med "vuxnare" innehåll. Lite våld har ingen dött av. Hehe, nej då men Nintendos spel är så klart bra utvecklade men jag... 10/12 Så du menar att familjespel/barn är sämre spel? Att t.ex om man kunde slå huvudet av Mario eller om Zelda hade en sexig outfit så hade det varit ett bättre spel? 10/12 Fast då handlar det ju mer om personlig preferens, uppenbart så uppskattas spelen även av vuxna mig själv inkluderat. Hade det endast varit barn som ville ha hade det troligtvis inte sålt i närheten av lika bra. 10/12 Smash följer väl det klassiska receptet att vem som helst kan plocka upp, spela och ha roligt på en gång, men du får lägga ner x-antal timmar för att bli bra på riktigt. Det har mer djup än vad det ser ut. 10/12 Eh, det är ju menat för barn och ungdomar så om barn kan lära sig det kan väl troligtvis din sambo det också? :) 10/12 Jag har bara spelat super smash bros nån gång när jag var liten på nintendo 64. Någon som kan svara på hur svårt det är att komma in i idag? Funderar på att skaffa det till mig och sambon men vet inte om det är för svårt för henne :) 10/12 Tycker Sonys titlar sopar skiten med Nintendo. Nja, inte skiten men tycker de är betydligt bättre iaf. Mer av samma barntitlar till Switch har kommit tycker jag. Saknas mogna vuxenspel dit. Zelda iof men det var en tung besvikelse för egen del tyvärr.... 10/12 Hoppas det inte är så kul att folk glömmer duscha. 09/12 Det här är verkligen galet. De kommer säljs så mycket Nintendo Switch konsoler nu under december och även spelen kommer fortsättas säljas. Antar att vi kommer se mycket högre siffror i början av nästa år eller i slutet av den här månaden. 09/12 Nintendo gör så mycket rätt nuförtiden. De har byggt upp ett väldigt starkt bibliotek av spel med åren. Tror varken Sony eller Microsoft skulle kunna lyfta en av sina spelkonsoler med enbart egna titlar. 09/12