Super Smash Bros. Ultimate är inte bara en ambitiös crossover som samlar karaktärer från lika många olika spelserier som jag har enskilda fingrar och tår, det är bevisligen ett bra spel sett till recensionerna och numera: de första försäljningssiffrorna. I Storbritannien har Ultimate redan slagit försäljningsrekord och är det snabbast säljande Smash-spelet i serien, till och med bättre än Super Smash Bros. Brawl som släpptes till Nintendos omåttligt populära Wii-konsol.

Vill man prata siffror har Super Smash. Bros Ultimate presterat dryga 300 % bättre än Super Smash Bros. Wii U och 62 % bättre än Brawl som tidigare höll titeln. Dessa siffror inkluderar emellertid inte digitala köp så den total siffran är sannolikt högre än vad vi känner till.

Men Smash Bros. Ultimate är inte bara det snabbast säljande Smash-spelet. Det är också det snabbast säljande Switch-spelet överlag i Storbritanninen och slår alltså andra storsäljare som nyligen släppta Pokémon Lets' Go, men även Zelda: Breath of the Wild, och Super Mario Odyssey. Smash-tastiskt helt enkelt!

Källa: Gamesindustry.biz