Många missnöjda Steam-användare.

Counter-Strike: Global Offensive blev plötsligt free to play och fick ett battle royale-spelläge förra veckan. Det uppskattas inte av alla, och följaktligen har tiotusentals spelare gett tumme ner i Steams användarrecensioner.

Det är påfallande många kritiska recensioner efter fredagens free to play-besked, och många kommenterar att det kommer öka problemet med fuskare markant; bannas man är det ju bara att regga ett nytt konto och köra igen. En annan vanlig kritik kommer från de som betalat för spelet, som menar att de borde kompenseras bättre. Ytterligare en synpunkt gäller att alla som köpt spelet får sina konton uppgarderade till Prime, vilket tidigare krävde att spelaren lagt in sitt telefonnummer och nått rank 21.

Fenomenet med recensionsbombningar, alltså när många spelare ger extremt låga användarbetyg, har synts ett antal gånger på sistone. Fallout 76 har smärtsamt låga användarbetyg på Metacritic – omkring 2,5 av 10. (Å andra sidan snittar recensionerna drygt 50 av 100 – också det ett bottennapp av rang). Andra drabbade titlar är Total War: Rome 2, Shadow of the Tomb Raider, Artifact och PUBG.

Jo, jag vet. 😊 Det hade behövts någon global bankid-lösning, men det låter samtidigt lite för dystopiskt. 19/12 Ja dom har ju lyckad banna oskyldiga så 😁 sämsta med systemet att du aldrig får tillbaka kontot när du blir bannad (om inte steam ser att det var flera tusen andra bannade samtidigt, då undersöker dom felet annars skiter dom i dig). Är inte heller svårt... 19/12 Va inte så insnöad, BankID är unik för Sverige. Så någon annan lösning behöver man komma på. Ip ban är rätt meningslöst, kan slå fel och rätt många andra drabbas av att inte kan använda steam (är så få ip adresser så många får dela på samma). 19/12 Jag vet inte men troligtvis så har man fått tillräckligt mycket report så man fått lägre trust factor, bli ju så när man har ett bra game och kör över folk lätt, du vet ju att MM-wingman folket är ju inte så bra på CS de är som att möta levande botar.... 15/12 Frågan är väl egentligen hur funtad man är om man lägger pengar på ett skin till en pistol eller kniv? 13/12 Gissar att de släpps gratis nu när spelet är väldigt gammalt och Fortnite är gratis.. 12/12 Det är inte illa. Varför betala massa pengar när de flesta spel som släpps nu för tiden är halvt färdiga, dåliga eller innehåller massa in-game köp. Företagen har blivit giriga och bryr sig mindre om kvalité produkter och mer hur de kan tjäna pengar.... 12/12 Ingen som faktiskt spelar har väl i sak klagat på summan gratis eller 100 spänn. Felet är att styrmedlen mellan hoomans blir upp-och-ner. 100 spänn för att skaffa ett konto, 200 timmar till prime Folk kör ett eller flera konton Folk tar det varsamt språ... 12/12 Som spelare sedan 1.4 så skulle jag säga att cs för mig handlar om rundorna, balanseringen, pengasystemet och givetvis maps. Vill minnas att cs när det begav sig som bland dom allra snyggare multiplayer fps man kunde spela dock, cs go känns rätt medioke... 12/12 @zumo: Tror inte det handlar så mycket om pengar utan att det mer öppnar upp för ÄNNU fler fuskare än mängden som redan finns... samt att det inte finns någon anledning med Prime längre, som man har grindat till för att aktivera som i sin tur minimerat... 12/12
Skicka en rättelse