Counter-Strike: Global Offensive blev plötsligt free to play och fick ett battle royale-spelläge förra veckan. Det uppskattas inte av alla, och följaktligen har tiotusentals spelare gett tumme ner i Steams användarrecensioner.

Det är påfallande många kritiska recensioner efter fredagens free to play-besked, och många kommenterar att det kommer öka problemet med fuskare markant; bannas man är det ju bara att regga ett nytt konto och köra igen. En annan vanlig kritik kommer från de som betalat för spelet, som menar att de borde kompenseras bättre. Ytterligare en synpunkt gäller att alla som köpt spelet får sina konton uppgarderade till Prime, vilket tidigare krävde att spelaren lagt in sitt telefonnummer och nått rank 21.

Fenomenet med recensionsbombningar, alltså när många spelare ger extremt låga användarbetyg, har synts ett antal gånger på sistone. Fallout 76 har smärtsamt låga användarbetyg på Metacritic – omkring 2,5 av 10. (Å andra sidan snittar recensionerna drygt 50 av 100 – också det ett bottennapp av rang). Andra drabbade titlar är Total War: Rome 2, Shadow of the Tomb Raider, Artifact och PUBG.