Som om inte Fortnite vore nog - nu ansluter sig fler spelskapare.

I förra vecka kunde vi rapportera hur Epic tar upp kampen med Steam om pc-spelarnas pengar och gunst. Dragplåstret blir exklusiva titlar och gratisspel, samtidigt som Epic börjar plocka ner sina egna spel från Steam.

Sedan tidigare har fina Ashen (vi recenserar just nu) dykt upp på både Epic store och Xbox One, men på Steam är spelet i limbo. Bastion, Pyre, och Transistor från Supergiant Games finns nu också i Epic store, och samma bolag har just släppt Hades i early access, hittills bara i Epic Games Store. Playstation-klassikern Journey kommer till pc, och är bara bekräftat till Epic Games Store.

Nu rapporterar PC Gamer att tre studior har försenat eller ställt in sina spelsläpp på Steam. Det handlar om svenska Coffee Stains förstapersonsbyggare Satisfactory liksom Team 17:s Genesis Alpha One och Double Damages Rebel Galaxy Outlaw.

Även pc-releasen av Super Meat Boy Forever, nu i april, kommer att vara exklusiv för Epic store under ett år.

Det fördelaktiga avtalet ser ut att locka många mindre och medelstora utvecklare till Epic, vilket i det långa loppet kan komma att sätta välbehövlig press på Valve som länge har dominerat försäljningen av pc-titlar och kunnat diktera villkoren.

Skicka en rättelse
Såg Coffee Stains video och blev uppriktigt ledsen. Nu handlar det ju inte om att utvecklarna får mer av kakan på försäljningen. Det handlar inte om att man får en till launcher (vilket dock ör bökigt). Det handlar om att Epic betalar utvecklarna för... 14/12 Vill du ta screenshots och ha bra uppladdningsmöjligheter för detta rekommenderar jag ShareX :). 13/12 Nej inte direkt, detta är inte för att konsumenterna ska spara pengar, det är för att utvecklarna ska få mer i fickan. Det kommer absolut locka utvecklare till Epic men man får väl helt enkelt se. Jag kommer inte gå över dit, om saker blir exklusiva til... 13/12 Löjlig kommentar. Stjäla spelet för att det inte finns på Steam. Väx upp och betala för dina spel. 12/12 Samma här faktiskt. Även om jag redan har Epic launchern och i sig inte har något emot den så kvarstår det faktum att jag gärna inte sprider ut min spel i onödan. Detta skapar en köpbarriär för mig och framför allt mina andra vänner som inte spelat Fort... 12/12 Trist, jag såg fram emot Satisfactory. Finns det inte på steam så kan jag lika väl pirata det, använder mig inte av andra launchers. Deras förlust. Inte min. 12/12 jappa har prövat svart bild får jag bara. 11/12 Om man inte gillar pengarna som steam får... fine. Men släpp spelen på Steam till ett högre pris då! Jag hatar exklusivitet skiten alla håller på med. Jag är villig att betala lite mer för att slippa ytterligare en launcher. så, ännu mer spel som jag... 11/12 Tror mig, detta kommer inte påverka vår prislapp. 11/12 Det är en viss humor i att se hur personer som enbart spelar på PC ofta klagar på konsol-spelare som säger att det är för jobbigt med PC-spelande. Då brukar man säga saker som "det är jätteenkelt nuförtiden". Sedan när sådana här saker dyker upp så blir... 11/12