Att Obsidians The Outer Worlds stal Game Awards-showen är det nog få som inte håller med om. Vi är taggade, och det är Obsidian förstås också. I en intervju med Mmmorpg.com beskriver studion att detta är spelet de drömt om att göra under lång tid. Senior producer Matthew Singh:

We get to finally make this kind of game that we’ve been wanting to make for a long time with the partnership with Private Division we’re getting the chance to make. If you like the style of classic RPG Obsidian experience that we tend to create, you’re going to love The Outer Worlds.

Private Division är Take-Twos "storbolagsindie"-initiativ, som kommer att ge ut numer Microsoftäga Obsidians sci-fi-rollspel under 2019. Playstation 4-spelarna kan förmodligen tacka Private Division för att The Outer Worlds inte blir exklusivt för pc och Xbox.

Under senare år har Obsidian knappast legat på latsidan med Pillars of Eternity-duon och Tyranny, men detta blir ett kliv från isometriska rollspel tillbaka till det tredimensionella, och det är nog en del som hoppas att detta blir i själ och hjärta den New Vegas-tvåa vi aldrig fick.