Så kändes det verkligen inte när vi testade det i januari.

Efter år av retroflörtiga plattformsspel i alla dess former har nostalgivurmarna på senare tid börjat ta sig an shooters från 90- och tidigt 2000-tal. Bland dem Dusk, ett spel som låtar såväl den bruna färgpaletten från första Quake som tempot. När vi testade det i början av året hade vi svårt att se varför det byggts upp en hype kring det och på samma sätt kliar vi oss lite i huvudet när de första betygen är väldigt höga.

Nu är det kanske inte den mest namnkunniga skaran som recenserat spelet, det blir lätt så med lite mindre spel, men Destructiod sätter exempelvis 9,5 av 10 och totalt sätt snittar Dusk 91 respektive 93 på Metacritic och Opencritic.

This is shooter perfection and something fans of the classics need to experience. Maybe it doesn't redefine what is possible with video games, but it beats out basically every other shooter I've ever played. I know I'll be replaying this for years to come and I look forward to seeing what fans are capable of with mod tools - Destructoid.

@Pecman: Tack :) Det jag noterade var att du i stort sett inte nämnde något filmtekniskt i den korta summeringen. Du har stort fokus på storyn och karaktärerna och även din upplevelse av dom i relation till tidigare Star Wars filmer. Det är grunder lika... 12/12 Vill väl helst undvika att prata Star Wars för femtioelfte gången i en tråd som inte handlar om Star Wars. :P Men kort: Gillade inte TFA för jag tyckte den saknade all form av originalitet, storyn var dålig och ologisk och saknade spänning eller någon... 12/12 Okej. Då är frågan, varför hatade du filmerna? 12/12 Förstår vad du menar men jag håller inte med. Tycker mycket tyder på att det är ett existerande fenomen att recensenter skriver det som förväntas av dem mer än vad de själva tycker. Konsensus om The Force Awakens var att den var bra(även fast jag hatade... 12/12 Dusk är lite som om någon plockat de kuligaste modsen till Quake när scenen var som rikast i slutet av 90-talet och pusslat ihop dem för att sedan filtrera bort alla onödiga krusiduller och skruva upp CL_MAXSPEED till max. :) Men när jag tänker efter... 12/12 Jag tycker detta är ett riktigt sjyst spel, det finns helt klart brister, fattar inte hur man kan sätta 9,5 i betyg av 10. Men det är ett av dom bättre FPS jag spelat på ett tag, tillsammans med Ion Maiden som verkligen är en pärla. 12/12 Jag tror snarare som jag skrev ovan att det helt enkelt handlar om att många kritiker har större ämneskunskaper inom det område de recenserar än den genomsnittlige personen. Dom bedömer ofta alltså sådant som de flesta inte ser, men som är viktiga delar... 12/12 När jag jobbade med mat och vin så kunde jag verkligen uppskatta och njuta av nyanser i just mat och vin. Det är en kunskap som rostar relativt snabbt och idag är intresset mer eller mindre dött vilket har gjort min smak och doft enklare. Tror att det... 12/12 Huh? Jag har själv inte spelat det, men jag har enbart hört goda saker om spelet. Folk (som jag litar på) säger att det är den bästa retro-skjutaren som går att få tag på just nu. Hade absolut förväntat mig höga betyg. 12/12 Jag tror det finns ett slags osynligt grupptryck både bland filmrecensenter och spelrecensenter. Om man inte har en klar egen åsikt tror jag att man kan färgas ganska mycket av vad andra man respekterar tycker eller vad man själv tror att man "borde"... 12/12
Skicka en rättelse