En av titlarna som presenterades på årets E3 flög lite under radarn, eller ska vi säga, simmade under ytan. Möjligen stack en liten fena upp och lockade till sig någon olycksalig, nyfiken speljournalist. Kanske hittades hans sko uppspolad på någon strand. Och där satt visst foten kvar.

Maneater är ett spel om en haj. Du är en haj. Och du ska äta folk och allt annat som kommer i din väg, samtidigt som du försöker undvika hajjägare som i sin tur vill ha kål på dig. Du som bara agerar på dina instinkter, orättvist!

Blindside, utvecklarna bakom titeln, beskriver den som ett action-rpg för en spelare. Spelet var ursprungligen tänkt att bli en expansion till Depth, men man bestämde sig att open world-designen skulle lämpa sig som stand alone-titel. Spelaren börjar som ung, oerfaren haj i fångenskap som sedan flyr och utvecklas och växer i takt med att den äter sig igenom livet.

Spelaren kan lägga “erfarenhetspoäng” på olika attribut, som vildsinthet, uppmärksamhet, uthållighet, vitalitet och smidighet. Utöver detta väljer man också olika utvecklingsvägar, uppgraderingar om du så vill: till exempel vilka attacker hajen kan utföra, eller hur mycket skada den gör.

Idén är galen nog att bli intressant – vem har inte velat göra upp med de där hemska barndomsminnena från att ha sett Hajen på tv och blivit ärrad för livet?

Maneater släpps till Epic game store, men har inget releasedatum.

Dyk bland vrak och lura hajar i Sea of Thieves
Fulkultur om bestar, monster och vidunder