Och du kan ha ihjäl tunga profiler i spelet.

Det är inte bara Obsidians drömspel, The Outer Worlds är på de flesta inne-listor – inte minst efter en höst då Fallout 76 varit ute i kylan). The Outer Worlds görs nämligen av Tim Cain och Leonard Boyarsky; två av Fallout-skaparna. Detta är inte sista gången vi säger "New Vegas i rymden".

I sann rollspelsanda kommer du få sällskap av AI-styrda följeslagare. Kathryn Megan Starks är narrative designer för sci-fi-äventyret och berättar för RPG Site att de siktar högt.

They’ll ask you to help out on their quests and they’ll speak out against you if they don’t support what you’re doing, we want their motivations and goals to always be at the center of their character.

Stark förtydligar på Twitter att dina följeslagare verkligen ska känna starkt och kan till och med överge dig om du gör saker de absolut inte kan stå för. På tal om att göra tvivelaktiga saker:

As a designer, I’m always tempted to just have it made so that you can’t kill this person or that person! But we have a philosophy where we feel like it makes for a better gameplay experience to allow the player to do these sorts of things. You can even kill the scientist if you want.

Stark säger också att spelet kommer vara "en mix" av en öppen rollspelsvärld och en mer styrd upplevelse. Obsidian vill leverera en fokuserad berättelse, men den ska också lämna dörren öppen för gott om frivilligt utforskande. Inte minst när du får skeppet öppnar spelet upp sig.

Det garanterat mikrotransaktionsfria (!) rollspelet släpps under 2019 till pc, PS4 och Xbox One.

Rockstar har ju typ baserat GTA 5 Online och RDR2 Online kring mikrotransaktioner. Eller aa, antagligen Take Two som tvingat dom (får man hoppas/anta) men fortfarande Rockstar som står för utvecklingen av det 15/12 Vet inte om du har dåligt minne. Allt du säger efteråt är ju frånkopplat från det påståendet du gör här. Om du vill dra tillbaka detta påståendet så har jag inga problem med det. Men att låtsas som att du inte sa precis det jag svarade på vore att förvr... 14/12 Korgan Bloodaxe älskar mord,blod och öl...men när man kan välja att sälja folk (barn?)som slavar lackar han och vänder sig mot partyt. Tycker det kändes nyanserat och bra. 14/12 @Sillgam: Vet inte om du är helt läskunnig men jag påpekade tydligt i mitt inlägg dels att Obsidian och Rockstar levererar allt som oftast klockrena produkter, och i vart fall klockren kommunikation med fansen. "När företag som Obsidian och Rockstar tar... 13/12 Det är ju det jag skriver som motivering till att det är bra att de skippar earlyaccess. För att vara tydlig: de verkar ha en vision om en produkt som de verkligen tror på och känner att de kan leverera utan att använda oss konsumenter som betalande bet... 13/12 Bra spel som är värda sin prislapp (och känns kompletta) och fungerar som det är tänkt. Om en utvecklare ses som bra bara för att de skippar early access så är något fel. 13/12 Oavsett hur mycket nästa spel som Bethesda släpper säljer, så säger det inget om att de som belyser problem med deras andra titlar faktiskt köper. Ingen vet vilka dessa köpare är. Vi ska vara glada över att folk lyfter problem då det i det långa loppet... 13/12 Herregud vilka låga krav du verkar ha på utvecklare. Utvecklare som inte har mikrotransaktioner och skippar early access är tillräckligt enligt dig för att räknas som en bra utvecklare? Bethesdas nästa RPGs kommer heller inte ta skada av Fallout 76 just... 13/12 https://9gag.com/gag/azXnbzq 13/12 Jaha de säger inget om spelet är bra eller inte.. 13/12
Skicka en rättelse