Reggie hintar också om dystra Nintendo 64-besked.

Så länge vi har rapporterat om minimaskinerna NES och SNES Classic har mycket kretsat kring bristen nostalgikonsoler. Situationen (och produktionen) har efterhand blivit bättre och idag är det inga problem att få tag på vare sig i någon av maskinerna. Men säg den lycka som varar.

För Hollywood Reporter berättar Reggie Fils-Aimé att efter julen kommer inte fler NES eller SNES Classic produceras, åtminstone inte i väst – och att Europa skulle särbehandlas är svårt att se.

We've also been clear that, at least from an Americas perspective, these products are going to be available through the holiday season and once they sell out, they're gone. And that’s it.

Reggie svarar inte rakt ut på det omtalade Nintendo 64 Classic-ryktet, men säger:

The current systems are the extent of our classic programme.

Det är inte första gången Reggie skjuter ner ryktet, och vis av erfarenhet ska man aldrig ta dementier som absoluta sanningar. Nintendo fattar å andra sidan ibland lite märkliga beslut (se ovan nämnda tillgång kontra efterfrågan) och bara för att NES och SNES Classic nått stora framgångar innebär det inte per automatik grönt ljus för Nintendo 64.

Nintendo kommer undan med mycket. 14/12 Det är du nog ganska ensam om. De flesta var överväldigade när vi tog klivet till 3D då det var en helt ny grej och det inte riktigt fanns något annat att jämföra med. Men håller ändå med om att båda konsolernas grafik inte är så fin idag. Inte åldrats... 14/12 Ja jag tycker det började för tidigt. Jag minns hur jag verkligen inte gillade 3d grafiken på varken ps1 eller n64. Gubbar och träd och annat såg bedrövligt i 3d spelen jämfört med tidigare generationers konsoler som då så klart var 2d eller 2.5d Med... 14/12 När dom känner för att drs in lite kosing på folks retrovibbar så kommer det släppas. Jag är helt säker. Att det skulle vara nått problem med N64 emulering lär det ju inte vara. Kanske skulle vara hög produktionskostnad på kontrollerna dock :) 14/12 Jag har köpt både NES Classic Mini och SNES Classic Mini och är jätte nöjd med dessa konsoler. Jag har även två Wii Classic Controller Pro och en Wii Classic Controller som fungerar till konsolerna ifall man vill ha en knapp direkt på kontrollen som ski... 14/12 Men ser man istället på Virtual Console på både Wii och Wii U som också är ett sätt att emulera så fungerar det riktigt bra. Jag jämför aldrig med vilka svårigheter andra har med att emulera Nintendo 64 utan hur det har gått för Nintendo förut när de... 14/12 Jag köpte en Snes classic, det var en självklarhet tyckte jag eftersom jag missade Snes på 90-talet.. Däremot Nes vet i tusan, tycker den är för dyr + tar massa plats. De enda jag vill köra är Mario spelen.. 13/12 De flesta bra N64 spelen har väl portats? Super Mario 64 till DS, Ocarnia of Time samt Majoras Mask till 3DS. Det enda spelet jag hade velat ha är Wave Race, men ser hellre att det gör ett tredje nytt sådant till Switch då. Så även om jag har nostalgi... 13/12 Alright :) 13/12 Rätt säker på att en Retropie kan emulera det skapligt, om inte helt ok i linje med hur konsolen i sig fungerade. Så det handlar nog mer om vilja. 13/12
Skicka en rättelse