Playstation 4 har haft ett lysande år sett till tunga exklusiviteter. Främst tänker man kanske då på God of War och Marvel's Spider-Man, men även Quantic Dreams interaktiva äventyr Detroit: Become Human har flugit av hyllorna, om än något i skymundan av de två stora.

Sony bekräftar två miljoner sålda ex av David Cages thriller, vars ursprung kan spåras tillbaka till teknikdemonstrationen Kara från 2012. Undertecknad delade ut fina fyra av fem till Detroit:

Som spektakel är Detroit: Become Human svårslaget. Det är andlöst vackert, inte minst i 4K och HDR, med utsökta animationer. Men framför allt är det en thriller som hela tiden håller mig på tå och får mig att känna: värme, spänning, nyfikenhet, rädsla, glädje, ilska och allt det andra som gör att vi är människor.

Två miljoner till dags dato innebär Quantic Dreams snabbast säljande titel, även om det är en bit kvar till Heavy Rains 5,3 miljoner. Quantic Dream verkar dock redan blicka framåt och bekräftade kort efter Detroit-releasen att de var igång med "flera projekt". Vi vet dock inget om dem.