Testa fullversionen gratis på Steam i helgen.

Det ingen trodde skulle ske har skett – DayZ har lämnat early access, version 1.0 är släppt på Steam!

Den 16 december 2013 släpptes den första publika alpha-versionen av fristående DayZ (som först var en mod till Arma 2). Early access-versionen gjorde stor succé och spelades flitigt, men med tiden kom allt fler klagomål på långsam utveckling av det buggiga och spelfysiskt primitiva spelet. Med tiden utvecklades survival-genren, och på senare år har battle royale (Fortnite, PUBG) tagit över. Men nyligen kom det överraskande beskedet att version 1.0 av DayZ skulle lanseras innan årsskiftet, och så har nu alltså skett.

Passande nog kan du spela DayZ gratis via Steam i helgen – ett utmärkt tillfälle att smaka på spelet innan eventuellt köp. Håller det än, eller har tiden sprungit ifrån en av survival-genrens första stora namn?

Skicka en rättelse
Kör på ps4a nu och är rätt så fast. Trots att jag dött 20 gånger om. Bästa varvet blev jag "UN" soldat hjälm från prison island. Men dog klantigt mot 3 zombies. 13/06 Har testat DayZ och ddt är forfarande en alfa. Buggit som satan och saknar massa content dom lovat. Det är kul ibland, men visst fan hade man hoppats på mer. Men kan knappast säga att jag är besviken, blivit så van vid att BiS varit hopplöst dåliga på... 16/12 Vi får se om vi kan få ihop något. Dålig timing med release strax innan jul. Och Jocke-Calle var väl inte våldsamt imponerad (https://www.fz.se/nyhet/278379-aterbesok-dayz-ar-antligen-i-beta-vi-streamar-och-undersoker-hur-patienten-utvecklats-sen-sist)... 14/12 Kan nästan tycka att spelet Scum ligger lite före, fast ändå inte i och med att det är såpass nytt och är i UE som inte riktigt är optimerat fullt ut ännu. Tuggar duktigt med prestanda men satan vad genomtänkt det spelet är för vad det är atm. Tycker... 14/12 Tycker inte dom fångade någonting av det jag gillade med dayz modden i standalone, sorgligt nog. Dom gjorde så många konstiga tråk implementationer i standalone att jag inte ens vet vart jag ska börja. Less was more. Vad som var bra med modden var ju... 14/12 Zombie spel är väl ganska dött just nu, samt att spelet är blaha. 14/12 Kan man förvänta sig en recension från redaktionen? 14/12 Ner i cylinder trumman med detta spel "kasst" 14/12 Dem har lagt till förkylning på Xbox versionen. Har hostat och nyst var 20 sekund i 5 timmar nu. Kanske bättre att optimera och laga spelet innan man lägger till nya saker. 14/12 Conan var väl det bästa av alla survival-spel jag testat. Det här ser ut som snor i jämförelse. 14/12