Blizzard satsar mindre men långsiktigt.

Blizzard må vara kända för spel som lockar miljonpublik under många års tid, men moba-liret Heroes of the Storm verkar inte skörda framgångens frukter.

Företaget berättar nu att man flyttar utvecklare från Heroes of the Storm till andra projekt (oklart vilka). Man försäkrar att man aktivt kommer fortsätta stödja spelet och förse det med hjältar och annat innehåll, fast mindre ofta. Målet är att nå "hållbarhet" för det.

I samma uttalande klargör man att e-sportsligorna Heroes Global Championship och Heroes of the Doom skrotas nästa år. Vilket väl också säger något om intresset.

Blizzard har tidigare klargjort att man arbetar på flera projekt, av vilka vissa inte tillkännagivits. Kända är det inte alldeles populära mobilspelet Diablo: Immortal, World of Warcraft: Classic (släpps sommaren 2019 som en del av vanliga WoW), Warcraft III: Reforged, ett Pokémon Go-liknande Warcraft-spel och minst ett till Diablo-spel.

Skicka en rättelse
@Fezk: Kan inte mer än hålla med. Också varit med sedan beta och älskar spelet med långt över 3000 matcher. Grymt tråkigt då detta är mitt enda spel jag längtar till att spela när jag kommer hem efter jobbet. 15/12 Du inbillar dig. Blizzard har sedan Hots släpp försökt tjäna pengar på spelet men de har endast gått back. Man satsade på HGC för att försöka få in nya spelare men kötiderna för att komma in i en match var fortfarande lika dåliga. Därefter tog säsongen... 15/12 "Ingen" är väl att ta i, jag spelar inte själv men tycker det har skymtats en hel del på twitch relativt högt på listan. Eller inbillar jag mig? Självklart bör inte ett företag satsa på en produkt som efter år av försök fortfarande inte levererar. Det... 15/12 Tråkigt, men kanske inte särskilt oväntat. Köpte ett alpha-konto för närmare 1000 kr bara dagarna efter att EU-servrarna slog upp och har spelat sedan dess. Tyckte att det kom som en frisk fläkt med högre tempo och mer varierade kartor än andra moba -... 15/12 I den här artikeln kan man läsa om hur Activision allt mer är inne och petar i Blizzard: https://kotaku.com/the-past-present-and-future-of-diablo-1830593195 “We are being told to spend less at every corner because we have no new IP,” said one former dev... 15/12 Tydligen fick pro-spelarna reda på det upp till en timma i förväg, makalöst egentligen. 15/12 Rip blizzard 14/12 Hots är det enda moba jag lirat, det kändes verkligen som Blizzard applicerat sin fenomenala förmåga att hålla saker enkelt. Jag kan dock förstå att det är den första titeln de skär ner på med tanke på att det inte kändes stort när det var som störst. 14/12 Kan väl vara så att det inte är värt att försöka hålla uppe en "pro" scene i spelet när det inte riktigt lockar den publiken, sen när dom gjorde om allt i 2.0 så fick det nog dom som köpte grejer i spelet att hålla hårt i plånboken då man inte kan köpa... 14/12 Hots var ju riktigt dåligt och ingen spelade det. Lika bra att inte lägga resurser på en flopp 14/12