Borderlands 2 VR-utannonseringen var förmodligen inte den Borderlands-utannonsering de flesta ville ha, men i väntan på ständigt omtalade Borderlands 3 får vi hålla till godo med Playstation VR-spelet som släpps idag. En varning kanske dock är på sin plats: blir du lätt åksjuk av virtual reality kanske det här röjiga actionspektaklet anno 2012 inte är bästa valet.

Japp, Borderlands 2 släpptes ursprungligen för sex år sedan och Calle smällde till med fyra av fem. Det här är i princip samma spel med VR-stöd men en av seriens hörnstenar saknas: co-op. IGN ställde frågan men Jacob Lavender, lead designer, vek undan från den, like a politiker.

What we do want, is that when you pick up Borderlands 2 VR, it’s still the same story, but it’s completely different gameplay. And we wanted to give you that experience that’s like 'Hey, I’ve played through this but now it’s different, it’s new, it’s fresh'.

En nyhet i spelet som däremot är välkommen i VR är det så kallade "BAMF-systemet" som låter dig sakta ner tiden, något Lavender menar möjliggjordes tack vare spelets singleplayerfokus. Slutligen firar Gearbox releasen med en live action-trailer, och den är som sådana är mest.