Sekiro, Resident Evil 2 och Metro Exodus i topp.

Det finns ett sätt att se en lista på de mest önskade Steamspelen just nu. På ett ungefär, det vill säga. Som Simon Carless poängterar på Twitter verkar topplistan röra titlarna som blivit mest önskade på senare tid snarare än en genom tiderna-lista. Det är likväl intressant läsning.

I toppen hittar vi From "Dark Souls" Softwares 2019-aktuella Sekiro: Shadows Die Twice, följd av lika 2019-aktuella Resident Evil 2 och Metro Exodus. Samtliga släpps dessutom tidigt nästa år.

Topp tio i den något oklara topplistan hittar du undertill, och vi ska ju också ha i åtanke att det långt ifrån alla kommande spel som har sidor på Steam. Första pc-exklusiva titeln återfinns på plats fem: Total War: Three Kingdoms. Ett par hack längre ner har vi hypade The Outer Worlds.

  1. Sekiro: Shadows Die Twice

  2. Resident Evil 2

  3. Metro Exodus

  4. Devil May Cry 5

  5. Total War: Three Kingdoms

  6. Biomutant

  7. The Outer Worlds

  8. Left Alive

  9. Atlas

  10. Tom Clancy's The Division 2

Satan i gatan. Har helt missat hur coolt det är att dissa Dark Souls #epenis #gemenskap 18/12 Den enda influens jag har sett från Dark Souls är att vissa utvecklare kopiera dåliga spelmekaniker från det. Specifikt "corps runs" har blivit populärt igen av någon underlig anledning. Inte så att det är något nytt koncept heller, var populärt i MMOs... 18/12 Som sagt, min Nintendo-referens var enbart för att ge tyngd åt uttalandet om From Software, inte för att på något sätt tala ner Nintendo. Det finns inget företag som ligger mig varmare om hjärtat. Däremot står jag fast vid min åsikt (viktigt att återige... 18/12 Håller med! Spelen blir inte bara svårare. Det är mer fokus på tighta spelkontroller och fler utmaningar (vilket jag älskar). Jag tror att detta även drivs fram av att de som spelar är äldre och mer erfarna. Själva demografin har förändrats ganska kraft... 18/12 Nintendo in princip räddade TVspelsbranchen efter kraschen och definierade 2d plattformaren med Mario. Då räknar jag inte ens in Zelda, metroid etc och hur de kopierats rakt av många gånger . Dark Souls är ju själva nästa lite Metroidvania Edit: såg att... 18/12 9. Atlas Hur fan kan folk glömma hur ruttna utvecklarna till Ark är? Gillar folk buggiga, opolerade spel med DLCs innan spelet är färdigutvecklat (färdigutveckling är något dom inte heller kan)? Folk säljs på tomma löften som om Kickstarter vore nytt... 18/12 Kan du förklara för en som inte spelat ett enda Dark Souls-spel, vad det är som gör dem så influensrika? Det låter väldigt stort när du beskriver att en hel industri höll på att dö. För det har inte jag märkt av. Jag tänker att du menar att de influerat... 18/12 Ja, jag har missat den nyheten. Vilket är märkligt, för jag är här mer eller mindre varje dag. Kraftigt inspireras känns som att ta i. De vill ha förnyelse (antar jag, ingen av oss vet) och tittar på andra välmående spelserier och ser vad de kan anamma.... 18/12 Vilken otroligt torr lista! 18/12 Vad är det med ordet inspiration som du inte förstår? Har du missat nyheten här på fz om att även Blizzard haft planer på att stuva om en av sina mest älskade serier (Diablo, som du själv nämt) till att kraftigt inspireras av Souls? Att de funderar på... 18/12
Skicka en rättelse