Dice backar.

Battlefield V fick hård kritik efter förra veckans förändring av hur mycket skada spelare tar när de blir beskjutna, och därmed hur snabbt de dör. Häromdagen bad Dice fansen om ursäkt i ett öppet brev och förklarade att alla spelformer skulle få servrar som kör antingen de gamla eller nya inställningarna. Men nu har man ändrat sig, och istället drar man helt och hållet tillbaka den så kallade TTK-uppdateringen så att allt återgår till hur det var innan uppdateringen.

Nerdateringen ska göras klockan 13 i dag, och det är bara servrarna som får ny (gammal) kod – varken du eller din spelklient behöver göra något. Därmed dras de så kallade "Core"-spellistorna tillbaka, och inga nya kommer lanseras (vilket man skrev skulle komma i förra brevet).

I ett nytt öppet brev förklarar Battlefield-teamet hur man resonerat. Efter det obligatoriska "vi lyssnar på vår community" i inledningen (känt från varje EA-relaterad text det senaste decenniet...) säger man att beslutet att gå tillbaka fattades efter att ha granskat insamlad data och feedback. Tanken var att göra spelet mer välkomnande också för nya spelare, samtidigt som man gav de mer hårdhudade spelarna sin efterlängtade utmaning.

Our intent with the TTK changes was to see if we could evolve the Battlefield V experience and make it more enjoyable for new players, whilst also making sure the Battlefield vets have a choice with a more “core” experience suiting their preferred play-style. Clearly we didn’t get it right. Veteran players didn’t ask for the change, but as game developers, we took it upon ourselves to make those changes based on extensive data and deliberation. It truthfully wasn’t an easy decision for us.

I korthet verkar det som ett test som inte utföll till belåtenhet. Och man får ge Dice cred för att våga testa nya saker och för att erkänna sina misstag och backa när saker går snett. Samtidigt kan man fråga sig varför de inte testade förändringarna innan lansering. För ett par tidigare BF-titlar har man haft publika testservrar att provköra ny kod på innan release.

Skicka en rättelse
Jag har återigen fel och någon jätteduktig spelare som du har rätt. Grattis! Jag har slutat spela, för min del är det en stor skillnad med nya och gamla ttk men det är givetvis min upplevelse det är fel på. Hoppas du kommer att ha fortsatt roligt och... 23/12 Jag har kört BF sedan BF1942, och snittar 2.5 i kdr genom att PTFO, och förstår inte riktigt logiken i vad du eller Dice försöker säga. Om det med nya TTK:n tar ca. 20-30% längre tid att döda någon och inget har ändrats i form av rekyl, så innebär ju... 22/12 Dice är ju högst nerviga efter Battlefront märker man. De borde suttit lugnt i båten, patchat buggar och droppat content utanför sin Tides of War-plan som positiva överraskningar *givetvis planerade och välbyggda. Man kunde snott ihop en julkarta som... 19/12 Bara positivt tycker jag! Den nya TTK-modellen skruvade till vapenbalansen rejält och gjorde skjutandet mindre responsivt. 19/12 @zumo: Flera armeer och teatrar kommer så småningom i Tides of War, det är väl det negativa med den här approachen tycker jag att man troligen får vänta länge på att få se amerikanerna, ryssarna och japanerna i spelet. Tanken är ganska bra, att släppa... 19/12 När fan ska dom fatta att enda sättet att locka nya spelare i stora antal till dagens BF är genom att förse med coola features som just ovanstående fordon. Maps fokuserade på luft, sjö och land strider. Fantastiskt det hade vart. Hade vart större dragpl... 19/12 Nya Panzermapen är tvärnice x) Mer sånt. Hjärndött Conquest material med mkt fordon, tanks och flygplan. Sen ett par motsvarande maps från Stilla havet theatern, med Midway, Guadalcanal etc innehållande subs och battleships x)))) 19/12 När jag "quakespelar" i tajta miljöer med pickan framme reagerar jag på att jag kan airmova en u-sväng runt ett hörn och dö 5 meter bakom skydd och 2 vinklar bort mot för shootern. Helt klart en slapp tickrate/nätkod/hitreg/favorsystem men all in all... 18/12 Jag misstänker den riktiga anledningen till att de drog tillbaka patchen var att de glömt genuscertifiera den. 18/12 Tror det är sant om praktiskt taget alla fanbases. Tenderar att finnas faktioner som vill två totalt olika saker. You can't please everybody. 18/12