Alexios må inte vara kanonisk, men vinner klart ändå.

I Assassin's Creed Odyssey väljer du att spela som Alexios eller Kassandra. Som spelarkaraktärer är de i princip samma person men Kassandra är faktiskt den kanoniska hjälten.

I senaste numret av Game Informer (via Destructoid) berättar regissören Scott Phillips att ungefär en tredjedel väljer Kassandra, medan resten spelar som Alexios. Det "överraskar" Phillips då det under speltester varit 50–50. Han trodde snarare att något fler skulle välja Kassandra.

Jag valde Kassandra. Att hon är kanonisk för berättelsen är en faktor men framför allt föll jag betydligt mer för skådespelarinsatsen och det faktum att hon i alla avseenden är bad-ass. En vacker dag ska jag dock spela om det (när man nu ska hinna det!) och då blir det förstås Alexios.

Körde Alexios i första genomspelningen, har påbörjat en andra med Kassandra men tog en paus pga red dead 2. 20/12 Ah, ok. Orkade aldrig köra något alls med Alexis men kan lungt tänka mig att du har helt rätt. Ser hellre en person med personlighet är dom här två då. 20/12 Kanske inte samma, men de får definitivt mycket rampljus. (http://list.wikia.com/wiki/List_of_video_games_with_female_protagonists) 19/12 För att vara ärlig, Alexios är precis lika stel. Det är som att detta är två personer med varsin halv personlighet, som dock är identisk mellan de två karaktärerna. Jag har en gnagande misstanke att om de inte valde att ha två spelbara karaktärer, så... 19/12 Spelade som Kassandra. Ångrade mig en bit in dock. Tråkigare och stelare karaktär får man leta efter. Var så illa att jag började klicka bort all story. 19/12 😍 19/12 Kassandra all the way! Men hur kan hon egentligen vara canon? I collectors edition dyra och superdyra, så är Alexios frontfigur :/ 19/12 Kvinnliga huvudkaraktärer för all del, men så när jag ges valet att välja känns det helt enkelt bara mer "mig" att spela som en man, speciellt om man kan lira med ett rakat huvud och en mustig Goatee / annat skägg.x) Jag spelar oftast först som ruthless... 19/12 Jag valde Kassandra. Dels för skådespel, men ännu mer för spring animationerna. 19/12 Ska man ändå sitta och stirra på ett arsle och en och samma kropp i 10-tals timmar, så väljer man så klart en kvinna / tjej... Vem fan orkar sitta och glo på ett karl-arsle som karl? :D 19/12
Skicka en rättelse