Microsoft <3 Valve?

En nysläppt betaversion av Steam antyder att crossplay mellan Steam och Xbox Live kan vara på gång. Folk som grävt runt i betakoden har httat tecken på ett djupare samarbete mellan de båda systemen, skriver Windows Central.

Valve har inte uttalat sig om saken, men om crossplay mellan Steam och Xbox blir av skulle det vara ytterligare ett steg mot ökad öppenhet för andra plattformar från Microsoft. Företaget har på senare år gjort en rad insatser för att göra Xboxen mer attraktiv, sannolikt motiverat av att PS4:an går åt som glass på ett sommarhett barnkalas.

Microsoft har redan testat crossplay mellan Xbox Live och Steam på ett par spel (Killer Instinct, Rise of Nations). Återstår att se om det blir något utökat, mer lättanvänt crossplay-stöd mellan plattformarna. Intressant också att se om stortitlar som Forza landar på Steam.

@PeterMagnusson84: problemet är nog att det kräver windows 8.x eller windows 10. Många kör ju fortfarande windows 7 eller tillomed Linux med wine osv. Sen att win10 storen använder UWP e ju inte så hett, du har inte ens åtkomst till spelfilerna även som... 20/12 Förstår det inte heller. Folk klagar på alla spelklienter och då är ju Microsoft store mycket bättre eftersom man slipper starta eller installera någon spelklient för att spela. Det ända man gör är att ladda ner därifrån sen slipper man använda den. 20/12 Nej tack, vill inte ha steam-drm i fler spel, vilket helvete det är. 19/12 Cross play är alltid trevligt! Funderar på om inte detta tyder på något djupare samarbete dock... Med mus&tangentbordsstödet i full sving på Xbox så finns det ju lite intressanta möjligheter, åt båda håll för den delen. 19/12 Nej tack! Vill inte ha console plebs i mina games. 19/12 Fattar inte riktigt hatet mot Windows store, visst det är inte jätte smidigt att använda men helt ok ändå. Steam är knappast perfekt heller och konkurrens är alltid bra. Playanywhere spel fungerar väldigt smidigt mellan Windows och Xbox, iaf de jag har... 19/12 Drömmen vore att kunna spela spel från Microsoft och använda deras gamepass, allt utan att blanda in Microsoft Store eller Xbox-appen på Win10. 19/12 Crossplay bryr jag mig inte om men om det innebär att ms släpper sina spel på steam är det en bra sak. 19/12 Hm, crossplay är ju en början antar jag, fast snälla. hoppas dom släpper alla spel från MS store till steam också, och då menar jag ordentligt släpp, inte som t.ex. Uplay där du köper spelet på steam men mer eller mindre är endast en ikon för att starta... 19/12 Troligtvis ganska bra, de har ju bara fördjupat sitt samarbete genom åren? https://www.omgubuntu.co.uk/2018/04/microsoft-linux-custom-kernel-azure-sphere 19/12
Skicka en rättelse