Red Dead Redemption 2 och Nintendo Switch avgick som segrare i fråga om försäljning på USA-marknaden i november. Det visar NPD Groups rapport, som beräknar den fysiska försäljningen av spel och hårdvara i en mängd butiker, det skriver Gamesindustry.biz.

Rockstars hyllade westernspel blev det bäst säljande spelet i november, och det är även det spel som sålt näst bäst under hela 2018 så här långt, efter Call of Duty: Black Ops 4. Men pc-försäljningen räknas inte med, så det är inte omöjligt att CoD hade toppat om så varit fallet. Hursomhelst, Red Dead 2 ska redan ha sålt nära 40 procent bättre än föregångaren.

November 2018 beskrivs som en historisk månad eftersom det såldes över 1 miljon vardera av Switch, PS4 och Xbox One (över 1,3 miljoner närmare bestämt). Bäst sålde Switch, men på helåret har PS4:an gått bäst.

Nedan de 10 spel som sålde bäst i USA i november. Med förbehåll för att digital pc-försäljning inte räknas med för vissa, och ingen digital försäljning för andra. Listan bör alltså ses som en vägledning om spelens popularitet snarare än en absolut sanning.

  1. Red Dead Redemption II

  2. Call of Duty: Black Ops IIII^

  3. Battlefield V^

  4. Fallout 76*

  5. Pokemon: Lets Go Pikachu*

  6. Pokemon: Lets Go Eevee*

  7. NBA 2K19

  8. Madden NFL 19^

  9. Spyro Reignited Trilogy

  10. FIFA 19^

* Digital sales not included
^ PC digital sales not included