Sea of Thieves blev tyvärr inte det fantasiska piratspel vi hade hoppats på. Rare gjorde mycket rätt, men utan uppgraderingssystem blev det snabbt enformigt att svärda ner AI-skelett för kosmetiska belöningar. Hoppet om det perfekta piratäventyret står nu istället till Atlas, ett överlevnads-MMO med fantasyinslag från studion bakom Ark: Survival Evolved.

Upp till 40 000 spelare ska kunna hänga i samma spelvärld. De kan ägna sig åt att upptäcka och utforska, ta över och styra hela öriken, bygga skepp, jaga skatter, anfall och försvara, gör quests med mera. En nykläckt trailer visar hårt arbetande kanoner, strider på land och till sjöss, läckande båtar, Kraken, hajar och eldsprutande drakar. I slutet får vi veta att mod-stöd finns, vilket demonstreras med WW2-flygplan och Ww1-stridsvagn. Det verkar med andra ord inte vara så hög tröskel för utvecklare att få med sina idéer i projektet.

Efter ett par förseningar i sista stund är beskedet nu att early access-versionen av Atlas släpps på Steam i morgon. Det finns ingen prislapp på Steam-sidan men det har tidigare talats om 30 dollar.