Har inte alltid haft rätt fokus, erkänner Phil Spencer.

Phil Spencer har lovat krafttag för att laga Microsoft Store, och Microsoft har berättat om planerna för att ta Xbox Game Pass till pc. I en intervju med Gamesindustry är Spencer självkritisk och menar att Microsoft "kan göra mer för pc-spelare" än vad man gör idag. Potentialen är ju så stor.

As I've said before, we feel we can play a bigger role delivering for PC gamers on Windows. We haven't always had great focus or consistency with our approach to gamers on the PC. The PC gaming ecosystem is incredibly vibrant and successful so it starts with us asking ourselves what role we can play and what we can add for both gamers and developers.

Det återstår att se om Spencer och Microsoft kommer lyckas laga Microsoft Store, och i långa loppet leva upp till de höga tankar de i alla fall sägs ha om spelande på pc-formatet.

Jag håller inte med dig. Kanske liiiite med SteamOS... Men bara pytte... https://www.youtube.com/watch?v=5rHHfZ9vPYU SteamOS 2018 https://www.youtube.com/watch?v=24x1IHj3cDs 22/12 Inte alls, Linux är väl mer impopulärt än någonsin tidigare (för datorer). Vi vet ju hur det gick för SteamOS bl.a 22/12 Så fort någon skriver M$ så antar jag att det är en 14 årig $ony (obs ironi) fanboy som skriver. Jag uppfattar inte att de låser in folk så mycket. De enda spel som de låser till sin affär är deras egenproducerade. Så det är ju inte värre än andra tillv... 22/12 Känns ju knappt som dom ens bryr sig om gaming på XBONE med tanke på tiden mellan stora exclusives för den. 22/12 När Microsoft börjar förstå att dom borde använda xbox och pc som ett så kommer dom ha ett övertag på marknaden. Dom har något som playstation och Nintendo saknar. Tyvärr så tänker dom för kortsiktigt. 21/12 Så länge de låser folk till W10 och kassa (((Windows Store))) så kan ju M$ gtfo. Skippade AOE 1 remaster pga denna bs. 21/12 ojdå, dax att vakna upp kanske 21/12 Precis. Han som höll inne på pengarna åt Phil Spencer, Mike Meyerson, har fått sparken. Eller han blev instruerad att sluta själv. Och Spencer fick plats runt de stora bordet och då oändligt med pengar att röra sig med. 21/12 Det verkar vara många som inte känner till omstruktureringen på Microsoft de senaste åren. Under tidigare ledarskap så har såväl Xbox som gaming på PC varit styvmoderligt behandlat och det talades till och med om att sälja av den delen. Efter att Satya... 21/12 Är inget fanboy eller fanman, men föredrar helt enkelt Steam som blev den första plattformen jag satte min fot i 2016 efter jag kom från piratande. Den har grymma funktioner som passar mig väl och jag tycker det är kul o skönt att ha alla spel samlade... 21/12
Skicka en rättelse