Wow - vilket Cork-at beslut?

Eurogamer rapporterar att anställda vid Blizzards kundservicecenter på Irland erbjudits pengar för att lämna företaget. Det är i Cork som Blizzard har sin europeiska konsumentkontakt, och nu ska över 100 personer där ha lämnat sina jobb. Samtidigt påstår Blizzard att kundservicen ska förbli densamma, och att man inte har några planer på att stänga centret helt.

Nyligen skrev Kotaku om Activisions ökade inflytande över Blizzard, och hur de sistnämnda för första gången fick ett uttalat mål om att skära ner på kostnader. Naturligtvis blir det svårt att inte koppla det till vad som skett på centret i Cork.

Det återstår att se om en europeiska kundkontakten försämras, som vissa befarar, och om liknande besparingar väntar Blizzards även andra kontor.

Hoppas alla mobilsatsningar floppar. Dissa allt sånt, please! 30/12 Att kalla dagens Blizzard fortfarande för Blizzard är som att kalla dagens Henrik Schyffert för Killing-gänget = HELT FEL! 27/12 Tog bort bilden. Oavsett det så är A-B på nedgång och jag ser inget som kommer vända den trenden inom nära framtid. 27/12 Det du visar upp är inte intäkter utan användare. Länkade du fel? 27/12 Det är klart att det fortfarande drar in mycket pengar, men det går nedåt För aktiebolag som Activision-Blizzard är tillväxt väldigt viktigt. Vilket antagligen inte Blizzard har just nu, det går åt andra hållet. Edit: Jag kanske hade fel om Blizzard -... 26/12 Om vi bara ska göra lite överslagsräkning gällande WoW. 12 miljoner spelare vid toppen: 12 000 000 * 110kr = 1 320 000 000 kr (PER MÅNAD) 7 miljoner spelare vid senaste rapportering(WoD 2015): 7 000 000 * 110kr = 770 000 000 kr (PER MÅNAD) (Antar 5 milj... 26/12 Tyvärr ett vanligt fel, callcenter (kundsupport) är oftast ansiktet utåt för att fortsätta stärka ett varumärke för det är där kunder som har problem får sin kontakt med företag. Där ska man helst jobba sjukt fort för att ge så bra service som möjligt... 26/12 Blizzard har levt på World of Warcraft enormt länge, men det spelet blir mindre och drar inte in de stora summorna längre. Overwatch var en succe, men jag gissar det spelet tappat många spelare till Fortnite. Vad är Blizzards nästa stora spel? Jag har... 26/12 Weeeeeeeel så gick det när de de blev uppköpta av Activision liksom, inte ett dugg förvånad. Deras kvalitet har blivit sämre för varje år sen dess. 26/12 Blizzard måste ju göra något fel... WoW är utan tvekan det största MMO spelet. Trots att dom släpper skitexpansioner. Dom sålde miljontals ex av Overwatch, Hearthstone måste ha dragit in galet mycket pengar. Även HotS måste ha dragit in en del. Ändå har... 26/12
Skicka en rättelse