Och menar att Microsoft kan komma att satsa på streamade spel.

Michael Pachter, välkänd (eller ökänd) spelspåman, påstår i en intervju med GamingBolt att nästa generations Playstation-konsol kan komma att stödja 4K och 240FPS, och fokusera på Virtual Reality. Däremot tror han inte att Sony kommer att producera två olika modeller, som de gjort i denna generation med PS4 Slim och PS4 Pro. Det har tidigare ryktats att Playstation 5 kommer att släppas 2020, och det är känt att Sony inte kommer närvara vid E3 2019, vilket såklart sätter fart på rykteskarusellen (och rimligen borde betyda att vi inte lär se någon ny generation under nästa år). Som bekant slopades ju Final Fantasy XVs återstående DLC, samtidigt som det spekuleras i att nästa Final Fantasy-titel redan är under utveckling, och ska släppas till PS5.

Gällande Microsoft menar Pachter att de "mycket väl" skulle kunna utveckla två olika Xbox (Xboxes? Xboxar?) - en dyrare och mer kraftfull variant i stil med Xbox One X som klarar VR, och en annan mycket billigare variant (Pachter nämner summan $100) som låter användarna streama spel utan att behöva lägga så mycket pengar på själva konsolen. Streamade spel har ju inte slagit igenom än, trots flera försök - kan det bli Microsoft som knäcker den nöten? Och får nästa Xbox ett ännu mer förvirrande namn? Den som lever får se, helt enkelt.

Kan i alla fall hoppas på att dom fortsätter sin VR satsning. Microsoft borde också försöka våga testa nya grejer. 28/12 För läsförståelsens skull är det alltså inte rykten utan en spekulation av Pachter, det är det han jobbar med. 27/12 Ryktena för PS4 Pro och Xbox One X stämde ju. Så jag väljer att tro igen på ryktena, samma källa, som är nu. Med 3 st Xbox's från Microsoft. Den stream/hybrid konsolen. Den typ vanliga liknande S för Xbox One S konsolen. Och sedan en X liknande konsol... 27/12 En huvudlös höna har nog bättre odds än Patcher. https://www.youtube.com/watch?v=wz-PtEJEaqY 27/12 Troligtvis kommer nästa xbox utan optisk läsare. Fast det skulle också kunna vara dumt. Om MS är vågad kanske de gör en Apple TV med lite enklare hw (enklare >= Nintendo hw). Ingenting tyder på att detta skulle hända. I Sverige har vi idag mycket bra... 27/12 Hej. En sak är viktig att förstå. VR har precis börjat. Det kommer alltid ramla omkull, ta sig upp och bli bättre på det det gör. Jag tror det finns en framtid för det, speciellt om saker och ting blir av som det ryktas. Det har en enorm fördel att du... 27/12 Ta det med en grabbnäve salt det Pachter brukar förutspå har väl ungefär en hit rate på 25 % om ens det, 2006 förutsåg han att wii skulle floppa totalt, alla skulle hata wii-motes och att nintendo skulle sluta göra konsoler liksom. Men wii är idag numme... 27/12 VR är dött. Sedan är jag väldigt skeptisk till streaming av spel. Har testat på det innan med bra internetuppkoppling och det märks av att spelet streamas. 27/12 Det känns som om de gör lite konstiga prioriteringar. Spel som rullar i 60fps bör väl vara ett första steg, gärna i riktig 4k. Personligen skulle jag tycka det fantastiskt med högupplöst VR som använder högre bildfrekvens men det känns fortfarande som... 27/12 Det kommer nog finnas vr på båda konsolerna. 240FPS? menar ni 140 så fattar jag men jag har inte sett någon som propagerat för ännu högre bildfrekvens. Tror även att MS satsningen på streamat kan vara en hit. Det är inte för mig men det är många som vil... 27/12
Skicka en rättelse