Nej, det är inte fel i rubriken.

För ganska exakt 7 år sedan dök den första trailern upp på Youtube från det nya Epic-spelet Fortnite. Lite dassigt och tveksamt, tänkte många. Sex år senare släpptes spelet och floppade rejält. Ett år senare skulle det bli världens största spel.

"Och vem fan hade kunnat ana det?" frågar man sig.

Vad den hemliga ingrediensen än var tog Fortnite världen (och alla kids) med storm och det snabbt. Och när Epic Games summerar det gångna året är det stora, gröna siffror som redovisas: Företaget beräknas ha gjort drygt 3 miljarder dollar i vinst. Vinst alltså, inte omsättning. Det lönar sig att göra gratisspel, vad det verkar!

Därmed dags att spekulera om nästa år! Kommer Fortnite att fortsätta sin succéresa, eller kommer spelet gå samma öde som PlayerUnknown's Battlegrounds? Kommer Epic Games Store kunna utmana konkurrenterna och rucka på Valves så bekväma plats på tronen? VI vill höra era tankar och funderingar!

Källa: Tech Crunch

Haha, ja du... Jag säger inte att du har fel men det är mycket osannolikt. Leif Östling är knappast så korkad. Uttalandet kom ju till följd av Leif Östlings pinsamma förekomst i Paradisläckan. Det hade ju då varit riktigt, RIKTIGT dumt av honom att hävd... 03/01 En normalt funtad person förstår ju att han kritiserade förvaltningen av skattemedel med sin kommentar. Det krävdes ju inte en raketforskare för att se att socialdemokraternas ekonomi inte riktigt gick ihop. Men det är ju okej. De "Räknade ju fel" som... 03/01 Sträcker du dig inte väl långt när du jämför en F2P-titel med ett spel som man faktiskt köper? Hur ska annars F2P titlar finansieras om inte med kosmetiska items? 03/01 Det här låter ju helt förbluffande uppåt väggen. Vi är en helt normal medelklass-Svenssonfamilj som, likt alla andra, ger elektronik som julklapp om det finns behov för det. Samtidigt så har vi i barnens klass ett par familjer med en samlad förmögenhet... 28/12 Byt ut After Eight mot Werther's och/eller Marianne-kola samt lägg till CSN-fakturor och pensionsparkonto. ;) @conthox: Hur långt staten ska gå för att skydda medborgarna är huvuddelen av vad politik går ut på idag. Mindre skydd mot höger och mer skydd... 28/12 Ett exempel på hur man lyssnar på sin community oavsett om man gillar spelet eller ej. Så ger dom exempel och slår alla andra på fingrarna när det gäller patch eller vad dom lägger in. Just nu är ju spelscenen stagnerat som fan så inte konstigt. 28/12 Jag är fullt medveten om att det finns vetenskapliga studier som har kartlagt hur människan tänker (psykologi) - med inriktning på marknadsföring och marknadsstrategier med mera. Allt ifrån hur erbjudanden utformas (det bör vara minst tre alternativ,... 28/12 Det är inte så svart och vitt som du vill göra gällande när det gäller system som är utformade för att utnyttja svagheter i människors hjärnor (Det låter värre än vad det är). Det är knappast en slump att länder tvingas gå in och sätta förbud och begrän... 28/12 Glöm inte After Eight, På spåret och RUT-avdrag! 28/12 Nä eller hur, jag är medveten om hur naiv jag låter. Men en liten fejknorrlänning kan ju få drömma! 28/12
Skicka en rättelse