Massiv kritik från Steam-köparna.

Efter flera förseningar lanserades Atlas den den 22 december som early access på Steam. Och dömer vi utifrån de många negativa medlemsrecensionerna på Steam borde utvecklarna ha lagt bra mycket mer utveckling på spelet innan det släpptes.

Efter drygt 16 000 medlemsrecensioner är omdömet "Mostly negative", och spelet får kritik för buggar, balansproblem, brist på innehåll och svårigheterna att överhuvudtaget hitta en ö att slå ner bopålarna i.

Grapeshot Games gör sitt bästa för att reparera det naggade förtroendet. Dels skyfflar man ut uppdateringar i hög takt, dels berättar man om vad som gjorts och vad som är på gång. Man säger att de många uppdateringar som släppts kraftigt förbättrat prestandan och stabiliteten, och att man nu siktar på anslutningsproblem, balansjusteringar och gameplay-förbättringar. Studion förklarar också att hög belastning orsakade många av de initiala problemen, och man lovar att den snabba utvecklingstakten kommer fortsätta.

Atlas är en något märklig blandning piratäventyr och fantasy, med basbyggande, sjöstrider och mycket annat på servrar som ska kunna ge utrymme för uppemot 40 000 spelare. En Xbox One-version ska släppas som early access under året.

Skicka en rättelse
Subnautica var mindre färdigt när det släpptes i early access än vad Atlas är nu, saknade majoriteten av innehåll. Det var i princip ett projekt baserat på löften. Man kunde inte ens spara sitt spel i början. Det var först ett halvår senare som man ens... 05/01 Enligt Steams egna guidelines för Early Access ska det kunden får vara värt pengarna i nuvarande form. Utvecklarna ska alltså inte sälja något ofärdigt skräp och lova att det fixas i framtiden, är det det utvecklarna vill så rekommenderas dom använda... 05/01 Har aldrig sett så mycket ilska över att ett early access spel är vad det säger att det är. Många patchar nu efter nyår när allt är igång igen; Mindre grinding, en riktig båt man kan köpa från början istället för en flotte, fixar för claim systemet, mer... 04/01 Exakt. Man kan köpa den. Men den går inte att starta.. 😁 04/01 Varför recenserar man ens Early access-spel? Klart dom är ofärdiga, och man väljer ju själv om man vill ta del av spelet i ett tidigt skede och då vet man väl hur dom kan vara. Det viktiga är väl hur de är när dom släpps? Lite som att recensera en bil... 04/01 Jag tänkte testa det, Men något blev riktigt fel, så fick betala för 2 atlas spel och fick 1 nyckel, Fick se vilken SKIT jag köpte och refunda efter 2-3 timmars försök att komma in i spelet.. : ) Men å andra sidan har jag redan Ark så jag valde det enkl... 03/01 Folk talar förresten om spelet som om det vore full release. Det är släppt som Early Access, tycker man åtminstone ska ha det i bakhuvudet. Citat från Steam: Early Access-spel Få omedelbar tillgång och börja spela; bli inblandad i detta spel medan det... 03/01 Finns inget de kan säga eller göra. Att ta betalt för det skräpet dom släppte visar allt man behöver veta, hoppas verkligen alla som köpt detta använder Steams återköp. Dom förtjänar inte en krona. 03/01 Jag trodde dock att man kunde få lite respons av devsen iallafall när man ändå lagt många timmar samt betalat för spelet. Jag menar skickat 3 mail, tyst som i graven. Däremot när jag på atlasforumet jämförde devsen med hemska sjukdomar tog det max 2 min... 03/01 Skillnaden är nog hur content-complete atlas är jämfört med många andra tidiga titlar, och här finns det otroligt mycket av det. Hade det varit stabilt så hade det kunnat släppas som färdigt spel. Men ja, jag skulle föreslå de flesta att vänta tills spe... 03/01