Vill konkurrera med jättarna Sony och Microsoft med The Mad Box

I ett drag som kan te sig något galet, meddelar Slightly Mad Studios (Project Cars) att man ämnar tillverka en helt ny konsol i stil med Playstation och Xbox.

Inga specifikationer avslöjas, men Variety skriver att The Mad Box ska släppas om cirka tre år och stödja VR-spelande med de flesta headsets, i upp till 120 fps.
Företagets boss Ian Bell säger att han tycker att exklusiva spel är exkluderande, men att då de skickar ut en motor för flera plattformar är det upp till utvecklarna själva att att bestämma. Slightly Mad har dock inga planer på att betala utvecklare för exklusivitet.

”What is the Mad Box? It’s the most powerful console ever built… It’s literally ‘Mad’… You want 4k, you want VR at 60FPS? You want a full engine for free to develop your games on it? You have it.

Ian Bell

Tidiga designprototyper på konsolen ska enligt Bell visas inom fyra till sex veckor, och flera investerare ska ha erbjudit finansiering. Hälsosam konkurrens för jättarna, eller ett mer än lovligt galet projekt? Låt oss veta!

Recension – Project Cars 2
Project Cars 2-utvecklare: "60 fps eller döden"

Skicka en rättelse
@Tomas Helenius: Stämmer, sen är Sony ett rätt stort företag också. Hade säkert trogna kunder de med, precis som Nintendo. :) 04/01 Bluray-spelaren bidrog till PS3:ans höga startpris. Nintendo har trogna kunder, därför kan och tar de högt pris. En joycon med diskutabel kvalitet kostar ca 200 kr eller 25 % mer än kontrollerna till PS4 och Xbox One, och en Switch Pro-kontroll minst... 04/01 @eld: PS3 var stationär, den kostade 6000kr(minns att den var uppe i nästan 8000kr ett tag) på den svenska marknaden då den släpptes. Men bra att du tog upp det med hybrid konsol. Därav det högre priset på switch. 03/01 Fast det är ju en skillnad på om det är en stationär låda eller en portabel konsoll, och jag är helt säker på att slightly mad inte kommer släppa en portabel maskin. 03/01 Prisklass 500 - 600$ skulle jag tippa på. 03/01 @Bennii: Du kan ha 60 fps på hur många ögon du vill, det är fortfarande bara 60 fps :D Ja han verkar lite förvirrad om han på riktigt trodde att 60 fps per öga innebar en total på 120fps 03/01 Alla verkar haka upp sig på 4K 60 fps. Ja, det är krävande idag. Men om tre år? Tror inte det. Sen nämns det inte från Slightly Mad om spelen ens kommer se realistiska ut, då menar jag fotorealism. Trots det finns det alltid sätt att lösa något att hela... 03/01 Om du läser källartikeln så förtydligar han där att han självklart menar 60fps "per öga" i ett litet förvirrat uttalande. :) Alltså 120fps VR. 03/01 oavsett 4k, så har ju VR en "lägre gräns" på 90 fps på PC idag. alla datorer når ju naturligtvis inte upp dit konstant, men det är den gränsen alla utvecklare siktar på, eftersom allt under 90 fps riskerar orsaka illamående hos vissa. att skryta med VR... 03/01 Ouja det går nog bra. 03/01