Vintern brukar vara fylld av Call of Duty-läckor, men i år är det Infinity Ward själva som drar igång spekulationerna. I en månads tid har Ashton Williams, kommunikationsansvarig hos studion, tweetat en stor mängd gif-animationer på spöken, skelett och annat som är relaterat till döden.

Det sätter fart på spekulationsivern. Först och främst att det är Infinity Ward som utvecklar 2019 års Call of Duty. Vilket väl redan står mer eller mindre klart, då det är IW:s tur (senste var 2016 års Infinite Warfare, och de gör ju ett spel vart tredje år). Mer spännande är temat: gif-animationerna för tankarna till både 2013 års CoD: Ghosts och karaktären Simon "Ghost" Riley i Moden Warfare 2 (båda spelen utvecklade av IW). Eftersom Ghosts knappast blev någon kritikersuccé känns ett Modern Warfare 4 som det mer sannolika alternativet. Fast då möjligen som föregångare, då nämda Ghost dog i tvåan. Det kan ju också bli frågan om ännu ett försök att skapa en ny underserie.

Redan i våras spekulerades det i ett Modern Warfare 4, och samtidigt förekom uppgifter om att ett antal IW-avhoppare hade återvänt för just detta projekt. Det här är dock obekräftade uppgifter.

Activision har för vana att officiellt avtäcka nästa Call of Duty framåt vårkanten. Så om inte IW själva eller internets samlade detektivkrafter lyckas få fram titeln på Call of Duty 2019 lär vi ha namnet ungefär när tussilagorna börjar titta fram.

Vad tror och hoppas du årets Call of Duty blir?