Verkar retas med spöken, skelett och död.

Vintern brukar vara fylld av Call of Duty-läckor, men i år är det Infinity Ward själva som drar igång spekulationerna. I en månads tid har Ashton Williams, kommunikationsansvarig hos studion, tweetat en stor mängd gif-animationer på spöken, skelett och annat som är relaterat till döden.

Det sätter fart på spekulationsivern. Först och främst att det är Infinity Ward som utvecklar 2019 års Call of Duty. Vilket väl redan står mer eller mindre klart, då det är IW:s tur (senste var 2016 års Infinite Warfare, och de gör ju ett spel vart tredje år). Mer spännande är temat: gif-animationerna för tankarna till både 2013 års CoD: Ghosts och karaktären Simon "Ghost" Riley i Moden Warfare 2 (båda spelen utvecklade av IW). Eftersom Ghosts knappast blev någon kritikersuccé känns ett Modern Warfare 4 som det mer sannolika alternativet. Fast då möjligen som föregångare, då nämda Ghost dog i tvåan. Det kan ju också bli frågan om ännu ett försök att skapa en ny underserie.

Redan i våras spekulerades det i ett Modern Warfare 4, och samtidigt förekom uppgifter om att ett antal IW-avhoppare hade återvänt för just detta projekt. Det här är dock obekräftade uppgifter.

Activision har för vana att officiellt avtäcka nästa Call of Duty framåt vårkanten. Så om inte IW själva eller internets samlade detektivkrafter lyckas få fram titeln på Call of Duty 2019 lär vi ha namnet ungefär när tussilagorna börjar titta fram.

Vad tror och hoppas du årets Call of Duty blir?

Skicka en rättelse
Bara att inse att tiden för riktigt bra FPS lir av AAA-studios är sedan länge över. Idag ser man mest samma copy+paste formulär där uppföljande spelare är nästan identiska med det tidigare och kraftigt konsolifierat och urvattnat. Tiderna då spel som... 06/01 Känns väl troligt med tanke på hyllningarna till MW senaste tiden. Jag har släppt BLOP 4 och återvänt till Titanfall 2 personligen. Jag gillade WW2 mer. Är väl väldigt individuellt vilket COD man föredrar. 05/01 Varför skulle man inte kunna bli det? Däremot är det nog svårt att känna riktig hype med titlar som kommer ut ”för ofta”. Även om FIFA säljer riktigt bra tror jag även deras mest trogna kunder har måttlig hype inför varje ny iteration. 05/01 Problemet är att sen infinity ward tappade grabbarna till Respawn Entertainment så har alla spel de gjort blivit helt värdelösa. Bläörk. 04/01 Problemet va att den va en samling av skit. Inga riktiga servrar. Inga mod tools. Jävla Call of duty Points. Pay 2 win saker. Och du är tvungen att köpa kartor som va gratis! Men antar det glädjs av de 50 personer som spelar spelet. 04/01 Det finns ett och det heter Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered. Det är bara att köpa och nöta :3 04/01 @employed: Black Ops 4 har battle royale. 04/01 Hade varit roligt om CoD-serien kom med fler MP-lägen. Alltid undrat varför CoD-serien fortfarande måste köra med det tråkiga MP-läget där alla bara spawnar helt random, folk sprintar runt överallt och blir skjutna av 360-snipers. Varför inte göra ett... 03/01 Detta. Ännu mer irrelevanta blev de efter de slutade släppa sina titlar på Steam. COD vad? Finns det fortfarande? Gäsp. 03/01 Cod är faktiskt ett av få FPS som jag kan tolerera på konsol. Beror väl på att det är så mycket aim assist. Men överlag håller jag med, FPS ska spelas med mus å tb 03/01