Spelnyckelsiten G2A.com har åter hamnat i blåsväder, detta efter att användare upptäckt att man börjat ta betalt av användare som inte loggat in på sex månader.

Man drar 1 euro från konton som varit inaktiva i 180 dagar, och ytterligare 1 euro i månaden så länge inaktiviteten fortsätter. Pengarna dras från användarnas G2A Wallet så länge det finns pengar där, gör det inte det dras inget.

Skälet? Det kostar pengar att ha konton liggande, uppger siten i en kommentar på Reddit.

Card

Det här har mottagits ungefär så väl som man kan vänta sig. En användare kallar motiveringen "skitsnack" och framhåller att ett par rader kod i en databas knappast kan kosta några pengar att tala om, och understryker att ingen annan aktör gör något liknande. Vilket man har lite svårt att säga emot.

Det här är långtifrån första gången G2A hamnar i kontrovers. Bland annat har det stormat kring att det sålts nycklar som införskaffats på juridiskt tveksamt sätt, att man tjänar stora pengar på nyckelförsäljning utan att ersätta utvecklare/utgivare och för arbetsmetoder som fick Gearbox att avbryta ett samarbete. G2A har ibland tillbakavisat kritiken, ibland anpassat sig efter den.

Frågan är hur länge G2A håller fast vid att ta betalt för inaktiva konton. Policyn är ju närmast som att spruta frätande syra på sitt eget rykte...