Kostar tydligen pengar att ha konton liggande i en databas.

Spelnyckelsiten G2A.com har åter hamnat i blåsväder, detta efter att användare upptäckt att man börjat ta betalt av användare som inte loggat in på sex månader.

Man drar 1 euro från konton som varit inaktiva i 180 dagar, och ytterligare 1 euro i månaden så länge inaktiviteten fortsätter. Pengarna dras från användarnas G2A Wallet så länge det finns pengar där, gör det inte det dras inget.

Skälet? Det kostar pengar att ha konton liggande, uppger siten i en kommentar på Reddit.

Card

Det här har mottagits ungefär så väl som man kan vänta sig. En användare kallar motiveringen "skitsnack" och framhåller att ett par rader kod i en databas knappast kan kosta några pengar att tala om, och understryker att ingen annan aktör gör något liknande. Vilket man har lite svårt att säga emot.

Det här är långtifrån första gången G2A hamnar i kontrovers. Bland annat har det stormat kring att det sålts nycklar som införskaffats på juridiskt tveksamt sätt, att man tjänar stora pengar på nyckelförsäljning utan att ersätta utvecklare/utgivare och för arbetsmetoder som fick Gearbox att avbryta ett samarbete. G2A har ibland tillbakavisat kritiken, ibland anpassat sig efter den.

Frågan är hur länge G2A håller fast vid att ta betalt för inaktiva konton. Policyn är ju närmast som att spruta frätande syra på sitt eget rykte...

Smart sätt att få gamla konton att logga in och därmed verifiera sin e-postadress? 07/01 Folk är så jävla själviska, bryr man sig om utvecklarna och vill stödja dem för bra spel så köper man inte på grå-zoner som nyckelsajter är. Men ja det är ju billigt, suck.. 06/01 Säkert många konton som inte används men ändå har några kronor liggandes. Då tänkte G2A att de kanske kunde få de pengarna i stället. Alternativt är det en metod att få tillbaka användare på. Konstigt att det skulle kosta att vara inaktiv om man har pen... 06/01 Dags att ta bort kontot och aldrig handla där igen, då. 06/01 WTF?! Är du ett troll eller är du på riktigt? Man undrar när man använder sig av det där användarnamnet samt försvarar en sida som öppet bedriver häleri verksamhet. 05/01 Det finns inga avtal för privatpersoner vid köpandet/säljandet av spel som bestämmer ifall du inte får sälja vidare nyckeln. (undantag kan finnas). Ja, man köper inte själva spelkoden. Var vill du komma med denna information? 05/01 FZ har en ny affärsmodell! ;) 05/01 @Striva: Finns det inte klausuler i avtalen vid köp av spel om att de inte ska säljas på andra marknader än vad utgivarna bestämt? Du köper inte ägandeskap till ett spel, du köper ägandeskap till en licens att spela spelet. Viktig skillnad. 05/01 Hmm inget konstigt med detta faktiskt. För några år sen fick jag ett brev från staten Delaware. Att om jag behöver gör X saker för att vissa min aktivitet på mitt aktie konto. Annars skulle alla mina pengar på de kontot tillfalla staten efter X datum. 05/01 Ska man vara petig så kostar disk på servrar pengar, de flesta hostingbolag som riktar sig mot andra företag tar betalt beroende på hur mycket disk du vill nyttja, så det kan faktiskt finnas ekonomiska orsaker bakom att radera eller ta betalt för inakti... 05/01
Skicka en rättelse