Nylign skrev olika spelsajter om Ellie, en ny medlem i laget Second Wind, som spelar i Overwatch Contenders, esportens undre liga. Kort efter tillkännagivandet på Twitter lade Ellie själv ut screenshots från ett Discord-rum där det sades att hon skulle doxxas (att, mot hennes vilja, luska ut uppgifter, t.e.x riktigt namn, bostadsadress, o dyl.).

"Ellie" var den enda i laget som inte lämnade ut personlig information, utan deltog bara under just användarnamnet Ellie, en anonymitet som vissa tyckte var skum. Kontot ifråga var också nytt, vilket kunde förklaras med att det var ett smurfkonto som skapats för att skydda spelarens integritet. Misstankarna försvann inte trots att “Ellie” deltog i en stream med andra professionella spelare för att bevisa sin existens. Kort därefter meddelades det att Ellie hade lämnat Second Wind då pressen blev för stor.

Men nu har historien tagit en ny vändning. Efter att en annan Overwatch-streamer - Becca "Aspen" Rukavina avslöjat att Ellie inte var den som spelade , bekräftade även laget själva att spelaren inte var den de trott, och bad om ursäkt för sina misstag. Esportexperten (ny tungvrickare?) Rod Breslau sade sig ha fåt uppgifter om att Punisher, en annan manlig spelare, ska ha varit den som faktiskt spelat på det ifrågasatta kontot, och att denne bett en tonårig flicka låtsas vara "Ellie" framför kameran som ett socialt experiment.

En annan skulle kanske kalla det en dålig ursäkt av någon som blivit påkommen. Punisher är inte ens signad själv - så om det är han som ligger bakom "Ellie" verkar det som att han helt i onödan slängt bort en chans att själv bli professionell esportare. Kanske var det det riktiga experimentet?