Dramat tar en ny vändning.

Nylign skrev olika spelsajter om Ellie, en ny medlem i laget Second Wind, som spelar i Overwatch Contenders, esportens undre liga. Kort efter tillkännagivandet på Twitter lade Ellie själv ut screenshots från ett Discord-rum där det sades att hon skulle doxxas (att, mot hennes vilja, luska ut uppgifter, t.e.x riktigt namn, bostadsadress, o dyl.).

"Ellie" var den enda i laget som inte lämnade ut personlig information, utan deltog bara under just användarnamnet Ellie, en anonymitet som vissa tyckte var skum. Kontot ifråga var också nytt, vilket kunde förklaras med att det var ett smurfkonto som skapats för att skydda spelarens integritet. Misstankarna försvann inte trots att “Ellie” deltog i en stream med andra professionella spelare för att bevisa sin existens. Kort därefter meddelades det att Ellie hade lämnat Second Wind då pressen blev för stor.

Men nu har historien tagit en ny vändning. Efter att en annan Overwatch-streamer - Becca "Aspen" Rukavina avslöjat att Ellie inte var den som spelade , bekräftade även laget själva att spelaren inte var den de trott, och bad om ursäkt för sina misstag. Esportexperten (ny tungvrickare?) Rod Breslau sade sig ha fåt uppgifter om att Punisher, en annan manlig spelare, ska ha varit den som faktiskt spelat på det ifrågasatta kontot, och att denne bett en tonårig flicka låtsas vara "Ellie" framför kameran som ett socialt experiment.

En annan skulle kanske kalla det en dålig ursäkt av någon som blivit påkommen. Punisher är inte ens signad själv - så om det är han som ligger bakom "Ellie" verkar det som att han helt i onödan slängt bort en chans att själv bli professionell esportare. Kanske var det det riktiga experimentet?

@kaealy Det användes friskt redan när jag lirade CS runt millennieskiftet. Kollade även upp det lite och termen ska redan ha myntats så tidigt som 1996 i samband med Warcraft 2. Som du säger, verkligen inget nytt uttryck men jag kan förstå att det låter... 06/01 Uttrycket smurfning har ju funnits i World of Warcraft sedan dess begynnelse och det släpptes ju 2004. 06/01 https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/645/713/888.jpg 06/01 Han kanske tveka över sitt korrekta kön? Föddes med snorre men ville ha snippa och i OW kunde han leva ut sin dröm. 05/01 Låter som en ursäkt för lite hederlig trollning. 05/01 Nja riktigt så var det ju inte. Ellie var förvisso ett smurf-konto men hade fortfarande spelat i typ 3-4 säsonger så det handlar ju om ett konto som bytt namn. Punisher (som är den spelaren som ligger bakom allt) valde själv att lägga ned experimentet... 05/01 https://sv.wikipedia.org/wiki/Doxing "Doxing syftar på "att samla och publicera en mapp med personlig information om någon".[10] Det går ut på att öppet avslöja fakta om en person som tidigare varit privat eller svår att få tag på. Begreppet "att doxa"... 05/01 Det är verkligen rörigt. Men jag har försökt förtydliga lite texten nu. I varje fall förefaller det som att en manlig spelare låtsats vara en kvinna genom att skapa ett nytt konto med namnet "Ellie", och då ha blivit erbjuden ett kontrakt med ett profes... 05/01 Kortfattat: Nytt lag presenterar spelare, varav en kvinnlig. Community ifrågasätter om den kvinnliga spelaren existerar (menar att det är en etablerad Overwatch-spelare under annat nick). Den kvinnliga spelaren drar sig tillbaka och säger att hon inte... 05/01 en smurf inom Overwatch är ett konto i låg level som spelar på hög nivo med hög SR (ELO). Tänk er konton som är rankade som grandmaster (bronze > silver > gold > platinum > diamond > master > grandmaster > top500) som spelar på sitt smurf-konto i t.ex.... 05/01
Skicka en rättelse