Men vad är det egentligen?

Atlus utannonserade nyss att Catherine är på väg till pc, men några dagar innan dess släppte rollspelsutvecklaren även en teaser för det kommande projektet Persona 5R på Youtube. Den knappt 30 sekunder långa trailern visar Shibuya Crossing, vars blinkade bildskärmar låter oss veta att flera nya Persona-projekt är på gång. I slutet av trailern hänvisas vi till den nya sajten persona5r.jp för mer information.

Så vad är då Persona 5R? Än så länge har vi faktiskt ingen aning och sajten säger inte mer än trailern: Vi kommer att få höra mer i mars 2019. En inte alltför vild gissning säger att det handlar om en utökad version av originalspelet. Rent historiskt har Atlus gjort detsamma tidigare med såväl Persona 3 Portable och Persona 4 Golden, så det skulle inte förvåna alltför mycket.

Övriga projekt då? Trailern använder ju trots allt frasen: "New Projects". Tja, kanske kan huvudpersonen Jokers framtida medverkan i Smash Bros. vara ett tecken på att Persona 5 i någon form även kan vara på väg till Nintendo Switch?

Tack till Aletheides för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Oj att spela perona i 1-3 timmar är inget. Man kan inte uppskatta spelet så snabbt. Men kanske avgöra om hela den grenen av spel inte riktigt passar en. Gillar perona 5 men har inte kört ens halva sen dag ett. Felet för mig är att andra spel tar tiden.... 07/01 Mycket möjligt att det är en Fighting spinoff. De har ju kört samma release cykel för varje persona spel. Med dance, Arena samt then expanderade utgåvan (FES, Golden). Om det är fighting spelet så kanske vi får info om den expanderade utgåvan, om en såd... 06/01 @MorbidFetus: det är så klart en möjlighet, men ett Persona-spel känns inte som en lämplig upplevelse för VR. Då känns det mer troligt att det är en remaster/nyutgåva, eller som en Youtubare spådde en ny fightingspel-spinoff likt Persona 4 Arena. P5R... 06/01 5R = VR 06/01 Nu när Yakuza har börjat dyka upp till PC vore det lite av en våt dröm att även få P5 till PC <3 Det vore dock mer troligt att det dyker upp till Switch först :-( 06/01 @Loevet: Ja upplevelsen till 360 var katastrofal. Konsolen var inte kraftfull nog att driva spelet fullt ut så laddtiderna var ospelbara via skiva och installerat på den Hårddisk som inte var standard utrustning så var det inte mycket snabbare. Det fann... 06/01 @Aletheides: Tack snälla för bra beskrivning. Ska kollas! 06/01 @Aletheides: Jag testade aldrig PC-versionen av The Last Remnant eftersom jag aldrig var särskilt överdrivet förtjust i originalet till Xbox 360. Det är ett helt ok JRPG i min mening, med enskilda element som till och med är bra, men det var en speluppl... 06/01 Det finns många fler undantag. Det lustigaste är The last remnant som inte riktigt var lyckat på Xbox360. Så de släppte en ny version ett år senare där de fixat mycket av det som inte var bra med 360 versionen, men den släpptes endast på PC. Förra månad... 05/01 @Mutumba: Ja Atlust är inte så sugna på att göra PC-versioner av sina spel, och japanska portningar av konsol-JRPG:n är något av en sorglig historia (med undantag för FFXII The Zodiac Age, FFXV och Ni No Kuni 2), så jag skulle vara avvaktande även om... 05/01